Annons

Blötberget i hyresnämnden igen

Ludvika 2 oktober behandlar hyresnämnden i Västerås ännu en gång förhållandena för hyresgästerna i Blötberget. Hyresgästföreningen begär åtgärder i 14 fall.

Hyresvärden Blötbergets fastigheter i orten med samma namn i Ludvika kommun och hur de sköter, eller snarare inte sköter, sina fastigheter blir ännu en gång ett fall för hyresnämnden.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om att hyresgästerna bland annat har problem med ohyra, läckande kranar och trasiga köksfläktar. Utemiljön sköts inte heller på ett bra sätt; det saknas ytterbelysning och trappor och ledstänger behöver bytas ut eller repareras.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgäster som Hem & Hyra talat med har också berättat att de upplever att hyresvärden ignorerar dem när de påpekar fel och att när värden lovar att komma och titta så utförs inte reparationerna trots löften om åtgärder.

Annons

Blötbergets fastigheter fanns i januari i år med på Hem & Hyras lista över landets värsta hyresvärdar. Listan baseras bland annat på hur många gånger hyresvärdar fällts i hyresnämnden, om de vägrat följa hyresnämndens beslut och om de fått osedvanligt många klagomål från sina hyresgäster. 

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.