HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Blötberget i hyresnämnden igen

Ludvika 2 oktober behandlar hyresnämnden i Västerås ännu en gång förhållandena för hyresgästerna i Blötberget. Hyresgästföreningen begär åtgärder i 14 fall.

Hyresvärden Blötbergets fastigheter i orten med samma namn i Ludvika kommun och hur de sköter, eller snarare inte sköter, sina fastigheter blir ännu en gång ett fall för hyresnämnden.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om att hyresgästerna bland annat har problem med ohyra, läckande kranar och trasiga köksfläktar. Utemiljön sköts inte heller på ett bra sätt; det saknas ytterbelysning och trappor och ledstänger behöver bytas ut eller repareras.

Läs ocksåMilitärklädd hyresgäst skrämde grannar i källaren – får bo kvar

Hyresgäster som Hem & Hyra talat med har också berättat att de upplever att hyresvärden ignorerar dem när de påpekar fel och att när värden lovar att komma och titta så utförs inte reparationerna trots löften om åtgärder.

Blötbergets fastigheter fanns i januari i år med på Hem & Hyras lista över landets värsta hyresvärdar. Listan baseras bland annat på hur många gånger hyresvärdar fällts i hyresnämnden, om de vägrat följa hyresnämndens beslut och om de fått osedvanligt många klagomål från sina hyresgäster. 

Läs också Problem med värden? Var god dröj – i ett och ett halvt år Våldsam hyresvärd skrämmer hyresgäster: "Skäms att tala om var vi bor" De får högre hyra än grannarna på gården - "på tok för mycket" Rätten gav Linus och Robin grönt ljus till lägenhetsbyte – "inkomsten störtdök"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.