Annons

Bo Hall vill att tvångsförvaltningen på Seved hävs

Malmö I en ansökan till hyresnämnden kräver hyresvärden Bo Hall att tvångsförvaltningen av hans fastighet på Olofsgatan i stadsdelen Seved upphävs.
Foto: Andreas Brunner
Olofsgatan 8. Efter år av eftersatt underhåll tog Lars Andersson över förvaltningen i november förra året. som Tvångsförvaltningen gäller till den 11 november 2014.

Bo Hall motiverar sin begäran med att han nu slutit ett avtal med en ny förvaltare som står redo att ta över skötseln av huset. Därför behövs inte längre någon tvångsförvaltning, menar han.

Det har snart gått fyra månader sedan fastigheten på Olofsgatan sattes under en treårig tvångsförvaltning. På Hyresgästföreningen ställer man sig frågande till om något verkligen förändrats.

– Normalt sätt sker en prövning av en tvångsförvaltning först när perioden löpt ut. Annars måste något ha ändrats radikalt. Jag kan inte se vad som ändrats i och med detta. Bristerna lever kvar med Bo Hall, säger Niklas Olsson, jurist på Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Han hänvisar till hyresnämndens beslut om tvångsförvaltning som kritiserar värden för eftersatt underhåll, dålig förvaltning, oseriösa uthyrningsmetoder, ett systematiskt överklagande av myndighetsbeslut med mera.

– Listan är rätt lång. Jag tror det är för allas bästa att tvångsförvaltningen får lov att fortsätta. Möjligheten att ta in en ny förvaltning gavs ju långt tidigare, innan vi begärde tvångsförvaltning, säger han.

Annons

Hyresgästföreningen ska nu yttra sig över Bo Halls skrivelse innan hyresnämnden prövar ärendet.

Läs ocksåHär är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt”En man på de ena sidan och på de andra en man som går i ett soprum.

Hem & Hyra har förgäves sökt Bo Hall för en kommentar.

Fakta: Tvångsförvaltning

​Om en hyresvärd grovt missköter sina fastigheter kan hyresnämnden besluta om tvångsförvaltning.
Värden tvingas då lämna över hela ansvaret för fastighet­en till en annan förvaltare, som tar in hyrorna och sköter huset, vanligtvis i en period på tre år. Nya beslut om tvångsförvaltning tas om det krävs.
Endast kommuner och Hyresgästföreningen kan ansöka om tvångsförvaltning.

Läs också Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.