Annons

Bostadsrätter görs om till hyresrätter

Nyheter Bostadsbolaget SSM living tänker om och gör om tre projekt med planerade bostadsrätter i Stockholm till hyresrätter.

I en inbromsande bostadsmarknad får bostadsbolagen anpassa sig efter svängningarna och flera bostadsrättsprojekt styrs nu om till att istället bli hyresrätter. I höstas skrev vi om ett tusental bostadsrätter som blev till hyresrätter.

Bostadsbolaget SSM är de senaste att ansluta sig till den svängen och gör om tre planerade bostadsrättsbyggen i Stockholm till hyresrätter.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

”Som ett led i arbetet med att möta vår målgrupps önskemål och förutsättningar har vi anpassat vårt bostadserbjudande. Bland annat genom att justera produktmixen till 50 procent hyresrätter och 50 procent bostadsrätter”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons

Det handlar om tre projekt i Stockholm: 150 bostäder i Rotebro, 190 bostäder i Akalla och 170 lägenheter i Spånga som byter skepnad från bostadsrätter till hyreslägenheter.

Hur lägenheterna ska förmedlas och vilken hyresnivå som gäller är ännu inte bestämt.

Annons
Läs ocksåKatastroffilmen skrämmer inte Kirunaborna: "Vi lever med en oro, men inte för att ramla ner i nåt hål"
Läs också Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Så snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.