HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bostadsrätter görs om till hyresrätter

Nyheter Bostadsbolaget SSM living tänker om och gör om tre projekt med planerade bostadsrätter i Stockholm till hyresrätter.

I en inbromsande bostadsmarknad får bostadsbolagen anpassa sig efter svängningarna och flera bostadsrättsprojekt styrs nu om till att istället bli hyresrätter. I höstas skrev vi om ett tusental bostadsrätter som blev till hyresrätter.

Bostadsbolaget SSM är de senaste att ansluta sig till den svängen och gör om tre planerade bostadsrättsbyggen i Stockholm till hyresrätter.

Läs ocksåStorbygge på väg i Umeå

”Som ett led i arbetet med att möta vår målgrupps önskemål och förutsättningar har vi anpassat vårt bostadserbjudande. Bland annat genom att justera produktmixen till 50 procent hyresrätter och 50 procent bostadsrätter”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Det handlar om tre projekt i Stockholm: 150 bostäder i Rotebro, 190 bostäder i Akalla och 170 lägenheter i Spånga som byter skepnad från bostadsrätter till hyreslägenheter.

Hur lägenheterna ska förmedlas och vilken hyresnivå som gäller är ännu inte bestämt.

Läs ocksåLysekilsbostäder vill bygga radhuslägenheter
Läs också Klartecken för kritiserad förtätning i Västerås Astrid gjorde film om parkeringshuset utanför fönstret 5 917 nya hyresrätter i Norrland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.