Annons

Bostadsrättsförening vill kicka ut hyresgäst

Malmö Hyresgästen har inget behov av sin hyresrätt eftersom hon bor där för sällan. Dessutom vägrar hon släppa in hantverkare. Det menar hyresvärden, en bostadsrättsförening, som nu vill riva kontraktet och har vänt sig till hyresnämnden med sitt krav.
Foto: Anders Paulsson

Det är inte första gången som bostadsrättsföreningen vill bli av med hyresgästen i centrala Malmö. För drygt ett år sedan sade föreningen upp hennes kontrakt och även då hamnade fallet i hyresnämnden, som beslutade till hyresgästens förmån. Hon fick bo kvar förutsatt att hon förstod att hon var tvungen att vistas i sin lägenhet uppemot 100 dagar varje år.

Men trots det tidigare beslutet i nämnden har hyresgästen inte bott tillräckligt ofta i sin hyreslägenhet. Det menar i alla fall bostadsrättsföreningen. Förutom att hon är hemma för sällan släpper hon inte in hantverkare i lägenheten, vilket är ytterligare ett skäl till att hon borde få bo kvar, enligt föreningen. För ett år sedan uppstod en brand i lägenheten som medförde omfattande skador och det är efter branden och de reparationer som branden medfört som det blivit uppenbart att hon inte borde få bo kvar, hävdar bostadsrättsföreningen. Fallet kommer att avgöras av hyresnämnden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången I jakten på hyresgäster - ungdomsrabatt ska fylla tomma lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.