Annons

Boverkets uppdrag: Motverka brottslighet genom byggande

Nyheter När det byggs om eller byggs nytt ska trygghet och jämställdhet skapas. Målet är att minska brottslighet enligt det uppdrag som Boverket nu får regeringen.
Foto: tommaso79

Boverket får i uppdrag att sammanställa och sprida kunskap om hur det kan byggas bostäder på ett sätt som gör att potentiell brottslighet minskar.

– Samhällsplaneringen måste i större utsträckning utgå från säkerhet och trygghet när vi bygger om eller bygger nytt. Det ökar också möjligheten att minska brottsligheten och skapa en mer jämställd stadsmiljö, säger bostadsminister Peter Eriksson i ett uttalande.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Det nya uppdraget presenterades i dag och Boverket ska redovisa slutresultatet senast den 30 augusti nästa år. Myndigheten ska samarbeta med Brottsförebyggande rådet, länsstyrelserna och Polismyndigheten under sitt uppdrag.

– Nu ger vi Boverket i uppdrag att ta fram vägledning för de aktörer som planerar och bygger våra samhällen, så att de kan skapa trygga och trivsamma miljöer, säger bostadsminister Peter Eriksson.

Annons
Läs också Tonåring byggde termosbomber åt kriminella hemma i lägenheten – nu vräks hela familjen Värd nekade funktionsnedsatt kvinna att hyra – krävs på 150.000 för diskriminering Femårige Nima dog i hissolyckan – nu läggs utredningen ned Här mjölkas bostadsbolagen på miljoner: ”Borde användas till renovering” Rekordkrav och kraschade förhandlingar – kaos när 100 000-tals hyror sätts av skiljeman

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.