Annons

Bråk om hyrorna på Lindängen trappas upp

Malmö ​​Hyresförhandlingarna för 520 lägenheter på Lindängen, med B & C Motetten AB som ägare och Newsec som förvaltare, är sedan förra året strandade. Hyresnämnden kommer att avgöra hyrorna men i avvaktan på beslut har nu hyresvärden vänt sig till inkasso för att få in obetalda kabel-tvavgifter på 75 per månad. ”Deras agerande är skamligt”, säger Tor Berger, förhandlingschef på Hyresgästföreningen.
Av de 520 lägenheterna har 249 valt att inte betala den nya högre hyran som hyresvärden krävt. Att betala vore att godkänna den nya hyran och Hyresgästföreningen har därför gett rådet till sina medlemmar att fortsätta betala den gamla hyran i avvaktan på Hyresnämndens beslut.
 
Kabel-tv:n kommer att kosta 75 kronor i månaden när den nya hyran är klar men eftersom det är en avgift som ingår i hyran och förhandlingarna inte är färdiga menar Hyresgästföreningen att det inte finns något skäl att betala summan. Till dess man är överens gäller de gamla nivåerna.
 
– De utnyttjar hyresgästerna. Man vet att en del skräms av detta och betalar fast de inte behöver. Man ger sig på hyresgäster i en redan osäker situation. Vi vet inte idag var hyrorna landar, säger Tor Berger.
 
Hem & Hyra har förgäves försökt nå ansvarig person på Newsec. Juridiskt ombud är Kanslihuset och Orvar Espert. Inte heller honom har Hem & Hyra kunnat nå för kommentar.  

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.