HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Bråk om hyrorna på Lindängen trappas upp

Malmö ​​Hyresförhandlingarna för 520 lägenheter på Lindängen, med B & C Motetten AB som ägare och Newsec som förvaltare, är sedan förra året strandade. Hyresnämnden kommer att avgöra hyrorna men i avvaktan på beslut har nu hyresvärden vänt sig till inkasso för att få in obetalda kabel-tvavgifter på 75 per månad. ”Deras agerande är skamligt”, säger Tor Berger, förhandlingschef på Hyresgästföreningen.
Av de 520 lägenheterna har 249 valt att inte betala den nya högre hyran som hyresvärden krävt. Att betala vore att godkänna den nya hyran och Hyresgästföreningen har därför gett rådet till sina medlemmar att fortsätta betala den gamla hyran i avvaktan på Hyresnämndens beslut.
 
Kabel-tv:n kommer att kosta 75 kronor i månaden när den nya hyran är klar men eftersom det är en avgift som ingår i hyran och förhandlingarna inte är färdiga menar Hyresgästföreningen att det inte finns något skäl att betala summan. Till dess man är överens gäller de gamla nivåerna.
 
– De utnyttjar hyresgästerna. Man vet att en del skräms av detta och betalar fast de inte behöver. Man ger sig på hyresgäster i en redan osäker situation. Vi vet inte idag var hyrorna landar, säger Tor Berger.
 
Hem & Hyra har förgäves försökt nå ansvarig person på Newsec. Juridiskt ombud är Kanslihuset och Orvar Espert. Inte heller honom har Hem & Hyra kunnat nå för kommentar.  

Annons
Läs också Uppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus Fiskmåsar flockades i hundratal – så gick det för mannen som kastade ut sopor på gatan Virginia fick ja till att byta lägenhet – men därför blev det ändå stopp: "Jag känner mig uppgiven" Ja till betalningsanmärkning men nej till hyresgäst som vill bo större – så bedöms lägenhetsbyten Riskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.