HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Branddrabbade kan flytta hem först i höst

Kalmar Förra veckan evakuerades ett 70-tal hyresgäster från ett brandhärjat hus på Dahlborgsgatan i Nybro. Nu har hyresvärden Nybro Bostad utrett fastighetens skadorna och saneringen kommer ta tid. Hyresgästerna kan inte återvända till sina hem förrän i höst. 

Natten till den 26 maj evakuerades hyresgästerna efter att det börja brinna i en lägenhet på översta våningen. Två lägenheter samt vindsutrymmena totalförstördes vid den dramatiska händelsen.

Läs ocksåAF Bostäder vill säga upp student

Sedan dess har hyresgästerna på obestämd tid sökt tak över huvudet hos släktingar och vänner. Men i veckan fick de besked om att de inte kan återvända till sina bostäder förrän tidigast i månadsskiftet september/oktober. Då kan hyresgäster som bor i lägenheterna på bottenvåningen flytta hem igen. För övriga hyresgäster kommer det dröja ytterligare ett par månader innan de kan flytta hem igen, skriver Barometern.

Under den gångna veckan har försäkringsbolagets skadereglerare gjort en genomgång av fastigheten. Deras utlåtande till hyresvärden Nybro Bostad är att skadorna är omfattande. Framför allt är det taket och trapphuset som måste saneras.  Det översta våningsplanet ska också återuppbyggas. 

 

Läs ocksåHyresnämnden ska besöka överfylld lägenhet
Läs också "Bara annorlunda" värdens svar om dåligt vatten Bengts bostadskarriär från buske till lägenhet Regionråd blir regionchef

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.