Annons

Branddrabbade kan flytta hem först i höst

Kalmar Förra veckan evakuerades ett 70-tal hyresgäster från ett brandhärjat hus på Dahlborgsgatan i Nybro. Nu har hyresvärden Nybro Bostad utrett fastighetens skadorna och saneringen kommer ta tid. Hyresgästerna kan inte återvända till sina hem förrän i höst. 

Natten till den 26 maj evakuerades hyresgästerna efter att det börja brinna i en lägenhet på översta våningen. Två lägenheter samt vindsutrymmena totalförstördes vid den dramatiska händelsen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Sedan dess har hyresgästerna på obestämd tid sökt tak över huvudet hos släktingar och vänner. Men i veckan fick de besked om att de inte kan återvända till sina bostäder förrän tidigast i månadsskiftet september/oktober. Då kan hyresgäster som bor i lägenheterna på bottenvåningen flytta hem igen. För övriga hyresgäster kommer det dröja ytterligare ett par månader innan de kan flytta hem igen, skriver Barometern.

Annons

Under den gångna veckan har försäkringsbolagets skadereglerare gjort en genomgång av fastigheten. Deras utlåtande till hyresvärden Nybro Bostad är att skadorna är omfattande. Framför allt är det taket och trapphuset som måste saneras.  Det översta våningsplanet ska också återuppbyggas. 

 

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”
Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.