Annons

Byggsektorn skriker efter arbetskraft

Nyheter Byggbranschen har lidit av arbetskraftsbrist under flera års tid i Stockholm. ”Arbetskraftbristen är på väg att slå rekord”, säger Andreas Hatzigeorgiou, chefsekonom på Stockholms handelskammare.

I en ny rapport konstaterar Stockholms handelskammare att det råder högkonjunktur i Stockholms län. Det är framför allt IT-branschen och byggsektorn som bidrar till det. För att byggbranschen ska vara med och driva konjunkturen behövs det mer arbetskraft till branschen. Men företagen har svårt att rekrytera personal.

– Det blir som en ond spiral. Vi behöver mer personal för att bygga bostäder, den personalen kan vi inte rekrytera för vi har en bostadsbrist, säger Andreas Hatzigeorgiou.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

För att komma tillrätta med problemet tror han att lösningen är en kombination av att rekrytera folk till Stockholm. Men även att leta efter personal bland grupper som inte är så vanliga i byggbranschen.

Byggsektorn måste bli bättre på att locka till sig fler kvinnor och fler utlandsfödda. Men samtidigt ska man fortsätta ha en öppen arbetskraftsinvandring, säger Andreas Hatzigeorgiou

Annons
Läs också Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd" Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Här är allmännyttans bästa bygge 2024 – vd:n om priset: "Glad och stolt" Centralt boende mitt i smeten – om pippin själv får välja

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.