HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Byggsektorn skriker efter arbetskraft

Nyheter Byggbranschen har lidit av arbetskraftsbrist under flera års tid i Stockholm. ”Arbetskraftbristen är på väg att slå rekord”, säger Andreas Hatzigeorgiou, chefsekonom på Stockholms handelskammare.

I en ny rapport konstaterar Stockholms handelskammare att det råder högkonjunktur i Stockholms län. Det är framför allt IT-branschen och byggsektorn som bidrar till det. För att byggbranschen ska vara med och driva konjunkturen behövs det mer arbetskraft till branschen. Men företagen har svårt att rekrytera personal.

– Det blir som en ond spiral. Vi behöver mer personal för att bygga bostäder, den personalen kan vi inte rekrytera för vi har en bostadsbrist, säger Andreas Hatzigeorgiou.

Annons
Läs ocksåVill ha fond för fattiga hyresgäster – nobbas av ministern: "Kostnadskris"Marie Linder, förbundsordförande på Hyresgästföreningen, vill se en fond för hyresgäster med ekonomiska problem. Bostadsminister Andreas Carlson (KD) anser att man redan gör mycket för personer med ekonomiska problem.

För att komma tillrätta med problemet tror han att lösningen är en kombination av att rekrytera folk till Stockholm. Men även att leta efter personal bland grupper som inte är så vanliga i byggbranschen.

Byggsektorn måste bli bättre på att locka till sig fler kvinnor och fler utlandsfödda. Men samtidigt ska man fortsätta ha en öppen arbetskraftsinvandring, säger Andreas Hatzigeorgiou

Annons
Läs också Fastighetskung stäms på 300 000 för tvivelaktiga aktieaffärer ”Paketering” gav Roslagsbostäder ett skatteklipp på sju miljoner kronor Förslaget om att stoppa skatteplanering försvann Höga räntor går ut över hyresgäster: "Vi behöver en diskussion om detta"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.