HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Cigarettrök tycks förfölja hyresgäster

Hässleholm Paret hade inte varit hyresgäster länge förrän de blev irriterade av grannens cigarettrök. De kontaktade värden och fick byta till en rökfri lägenhet men cigarettröken tränga in även där. Nu kräver de att hyresvärden agerar.
Foto: Pixabay
Enligt hyresgästerna ger cigarettröken upphov till hosta.

Paret flyttade in i den första lägenheten i februari i år. Men då de stördes av grannes rök fick de byta sin lägenhet till en som var rök- och husdjursfri. Hyresgästerna var mycket nöjda till en början. Men efter fyra veckor uppstod samma problem igen.

Hyresgästerna hävdar att röken kommer underifrån och ovanifrån alla tider på dygnet. Speciellt besvärligt är det för en av hyresgästerna som lider av astma. Röken ger henne besvärliga hostattacker och en ihållande hosta. Paret har kontaktat hyresvärden och fastighetsskötaren men säger sig inte ha fått något svar. Därför har de vänt sig till hyresnämnden.

Läs ocksåFyrbarnspappan misshandlade tidningsbud – familjen riskerar vräkning

Fastighetsförvaltaren har lämnat ett skriftligt svar till hyresnämnden där det framgår att det inte finns några belägg för att någon annan röker inomhus eller att rök tränger in i någon annans lägenhet. Samtliga lägenheter på berörd adress, med undantag av en som ännu inte renoverats, har rökförbud. Hyresnämnden i Malmö har inte fastställt något sammanträdesdatum.

Läs också En fråga om liv och död - gratis boendestöd avgörande för Peter Så tycker vi om att jobba hemma Kommunpolitikern slängde ut sin hyresgäst – tyckte hon kunde bo kontraktslöst Pojken som föll från balkongen – hyresvärden överklagar domen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.