Annons

Den lesbiska kvinnans tvist kan bli fall för hyresnämnden

Helsingborg Enligt Emma Bülow, jurist på Hyresgästföreningen Norra Skåne, kan den lesbiska kvinna som riskerar att få höjd hyra på grund av sin sexuella läggning alltid vända sig till hyresnämnden om hon vill få sitt fall prövat. Men då tas ingen hänsyn till den diskriminering som hon utsätts för.

─ Man skulle kunna driva det här ärendet som vilket ärende som helst. Frågan är om hyresvärden har rätt att ta ut så hög hyra, säger hon.

Skulle fadern höja hyran kan kvinnan vägra att betala höjningen. Det är då upp till hyresvärden att vända sig till hyresnämnden för att få den nya hyran fastslagen. Visar det sig att den nya hyran är skälig måste kvinnan betala den högre summan.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Läs även Lesbisk kvinna är rättslös
Pappa ångrar sig ─ lesbisk dotter får bo kvar
Vräks av sin pappa för att hon är lesbisk

Annons
Läs också Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.