HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Det blir ett trevligare Hedalen”

Sotenäs ​Enligt Sotenäsbostäders vd är en försäljning av de aktuella fastigheterna en vinna-vinna-lösning för all inblandade.

​Sotenäsbostäders vd Heléne Stranne tycker att alla parter vinner på en ombildning. Bolaget kan använda en eventuell vinst till underhåll och kapitalet till att bygga nytt samtidigt som ägande ska ge de boende både större inflytande och lägre månadskostnad.
– Huvudorsaken till varför vi vill sälja är att det är bättre för de boende med blandade upplåtelseformer. Det blir ett trevligare Hedalen helt enkelt.

En försäljning av fastigheterna passar dessutom in i Sotenäsbostäder strategi. Enligt ett styrelsebeslut ska man satsa på små enheter i centrala lägen.
– Konjunkturen svänger snabbt och vi är känsliga i ytterområdena.

Läs ocksåMaktskifte stoppar ombildningar i GöteborgHyresgästföreningen har i flera år protesterat högljutt mot planerna på att ombilda tusentals kommunala hyresrätter till bostadsrätter. Tarja Jokinen i Hjällbo är en av de hyresgäster vars hus varit till salu.

Bolaget har tidigare haft stora problem med tomma lägenheter. Håkan Fridolfsson, förhandlare på Hyresgästföreningen, känner till det men tycker ändå att hyresbeståndet ska bevaras. Blir det försäljning ska det ske till marknadsmässiga priser och vinsten ska komma hyresgästerna till del.
– Vi kan aldrig ställa upp på att fastigheterna reas ut!

Läs också Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg Monika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade inget Kvinna mister kontrakt efter vanvård: "Ingen golvyta att röra sig på" Ombildningar stoppas i Göteborg: alla ansökningar får nobben

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.