Annons

”Det blir ett trevligare Hedalen”

Sotenäs ​Enligt Sotenäsbostäders vd är en försäljning av de aktuella fastigheterna en vinna-vinna-lösning för all inblandade.

​Sotenäsbostäders vd Heléne Stranne tycker att alla parter vinner på en ombildning. Bolaget kan använda en eventuell vinst till underhåll och kapitalet till att bygga nytt samtidigt som ägande ska ge de boende både större inflytande och lägre månadskostnad.
– Huvudorsaken till varför vi vill sälja är att det är bättre för de boende med blandade upplåtelseformer. Det blir ett trevligare Hedalen helt enkelt.

En försäljning av fastigheterna passar dessutom in i Sotenäsbostäder strategi. Enligt ett styrelsebeslut ska man satsa på små enheter i centrala lägen.
– Konjunkturen svänger snabbt och vi är känsliga i ytterområdena.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bolaget har tidigare haft stora problem med tomma lägenheter. Håkan Fridolfsson, förhandlare på Hyresgästföreningen, känner till det men tycker ändå att hyresbeståndet ska bevaras. Blir det försäljning ska det ske till marknadsmässiga priser och vinsten ska komma hyresgästerna till del.
– Vi kan aldrig ställa upp på att fastigheterna reas ut!

Annons
Läs också Efter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.