HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Död häst pest för hyresgäst

Uppsala En häst är begraven, det är alla överens om – men vem som ska gräva upp den, det är en helt annan fråga som nu ska prövas i Uppsala tingsrätt.

Hur det gick till när hästen försvann under marken är en historia som utspelar sig ett par år tillbaka i tiden. Hästen avlivades efter ha skadat benet. Misslyckade bärgningsförsök gjordes men marken var mjuk, traktorer körde fast och det beslutades att låta hästen få sin sista vila på plats och ställe.

Det var ett beslut inte alla var nöjda med. Fastighetsägaren drev först frågan i Hyresnämnden som en del av ett uppsägningsärende. Han fick gehör, Hyresnämnden ansåg att det var hyresgästens skyldighet att ”hästen tas upp från sankmarken och sedan hanteras på erforderligt sätt”.

Läs ocksåTidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp

Och med den motiveringen i ryggen driver nu hyresvärden ärendet vidare som en stämning i tingsrätten. Han menar att den döda hästen förorenat en damm med källvatten i sådan omfattning att en ny brunn måste borras.

Hyresvärden söker också skadestånd för förstörelse av ”tomt, betesmark och träd”.

Ett svar till stämningen ska vara inlämnad inom kort. Hyresgästen företräds då juridiskt av Hyresgästföreningen i Uppsala.

Läs ocksåHemmabyggare orsakade skador för en halv miljon kronorFrån hyresvärdens låsta teknikutrymme fanns en uppbruten öppning som ledde rakt in i hyresgästens hall.
Läs också Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.