Annons

Död häst pest för hyresgäst

Uppsala En häst är begraven, det är alla överens om – men vem som ska gräva upp den, det är en helt annan fråga som nu ska prövas i Uppsala tingsrätt.

Hur det gick till när hästen försvann under marken är en historia som utspelar sig ett par år tillbaka i tiden. Hästen avlivades efter ha skadat benet. Misslyckade bärgningsförsök gjordes men marken var mjuk, traktorer körde fast och det beslutades att låta hästen få sin sista vila på plats och ställe.

Det var ett beslut inte alla var nöjda med. Fastighetsägaren drev först frågan i Hyresnämnden som en del av ett uppsägningsärende. Han fick gehör, Hyresnämnden ansåg att det var hyresgästens skyldighet att ”hästen tas upp från sankmarken och sedan hanteras på erforderligt sätt”.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Och med den motiveringen i ryggen driver nu hyresvärden ärendet vidare som en stämning i tingsrätten. Han menar att den döda hästen förorenat en damm med källvatten i sådan omfattning att en ny brunn måste borras.

Annons

Hyresvärden söker också skadestånd för förstörelse av ”tomt, betesmark och träd”.

Ett svar till stämningen ska vara inlämnad inom kort. Hyresgästen företräds då juridiskt av Hyresgästföreningen i Uppsala.

Annons
Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.