Annons

Dömdes till fängelse i Italien – förlorar sin lägenhet i Sverige

Malmö Hyresgästen rökte cannabis så det störde grannarna. Det menade i alla fall hyresvärden som sade upp honom. När det blev dags för förhandling i hyresnämnden visade sig hyresgästen ha blivit dömd till ett längre fängelsestraff i Italien.
Foto: Pixabay/montage
De obetalda hyrorna och cannabisröken blev droppen för hyresvärden. Men när hyresgästen förlorade kontraktet satt han fängslad i Italien.

Hyresgästens kontrakt stod på spel efter hans frekventa cannabisrökande. Grannarna stördes, både av röken och av oljud från hans lägenhet. Det menade i alla fall den privata hyresvärden som i början av året skickade en varning till hyresgästen. När det inte hjälpte sades han en kort tid därefter upp från lägenheten i Slottsstaden i Malmö. Men hyresgästen motsatte sig uppsägningen och värden tvingades vända sig till hyresnämnden.

Väl i hyresnämnden dök hyresgästen inte upp. Men en anhörig till honom vittnade om att han dömts till ett längre fängelsestraff i Italien och därför inte kunde delta på förhandlingen. Dessutom hade han inte betalat hyran på två månader. Av det skälet och på grund av störningarna valde därför hyresnämnden att gå på hyresvärdens linje som därmed får rätt att riva hyreskontraktet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.