HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Duschsovande man vräks efter dyr vattenskada

Värmland Hyresgästen i Karlstad somnade i duschen och vaknade av att en Securitasvakt väckte honom till en riktig mardröm: en vattenskada för 400 000 kronor och vräkning.

Under loppet av drygt ett år lyckades en hyresgäst i Karlstad somna i sin dusch, inte bara en utan två gånger.

Första gången hade mannen under en period arbetat hårda skiftpass då det saknades personal på hans arbetsplats. När han väl fick en ledig helg, gick han ut för att träffa vänner.

Läs ocksåÖstersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning

– Så här i efterhand borde jag bara åkt hem och sovit ut, skriver mannen ångerfullt till hyresnämnden.

Men det gjorde han inte. I stället var han ute med vänner och när han gick hem den natten var han trött och kall och satte sig i duschen för att värma sig.

– Jag måste helt enkelt ha slocknat av utmattning, skriver han.

Läs också"Väldigt bra för pengarna" – supervärden tvingas flytta efter svartuthyrning

Det uppstod en mindre vattenskada och bostadsbolaget varnade hyresgästen om att han skulle tvingas flytta om något liknande någonsin hände igen. Men mannen uppfattade inte att uppmaningen gällde att han själv skulle flytta, utan snarare att han ”skulle flytta ut sina möbler”.

Trots det beslutade sig hyresgästen för att vara mer försiktig och undvika att duscha när han var trött.

Och där hade historien kunnat sluta, men ett drygt år senare, fick mannen ännu ett besök i duschen av John Blund.

Läs ocksåHyresvärd anklagas för att skälla och spionera på hyresgästerLena Jansson Nordin. förhandlare på Hyresgästföreningen, sitter vid skrivbordet på sitt kontor.

Den här gången hade mannen varit på en rejvfest utanför Karlstad. Hyresgästen hade med sig tre starköl, men han uppger att någon måste ha blandat en drog i hans öl eftersom han fram på småtimmarna tappade minnet.

Han har endast tre minnesbilder: att han dansar, att han går i sitt bostadsområde och att en Securitasvakt väcker honom i duschen. Vad som hänt däremellan vet han inte.

– Jag tror att jag satt på badrumsgolvet och skrattade för att allt kändes helt overkligt, det är en jättesvår känsla att beskriva. /…/ det är en av de mest skrämmande upplevelser jag haft, skriver han.

Känslorna från drogen var enligt hyresgästen värre än känslorna för den översvämmade lägenheten

Mannen försökte på olika sätt få upp vattnet från golvet i lägenheten. Men förgäves: hyresgästen hade somnat mitt över golvbrunnen vilket fått vattnet att leta sig ut inte bara i hans egen lägenhet utan även in i tre grannars lägenheter samt ut i trapphus och hiss.

Översvämningen gav skador som kostade 400 000 kronor att åtgärda och som mannen enligt bostadsbolaget försöker få sitt försäkringsbolag att betala. Lyckas inte det måste hyresgästen stå för kostnaden själv.

Hyresvärden meddelade resolut att de inte längre ville ha den duschsovande mannen kvar som hyresgäst.

Och trots att mannen själv inte tyckte att vattenskadorna var skäl nog för vräkning, gick hyresnämnden på hyresvärdens linje. Därför fick mannen flytta.

Läs också Pitebo får chockhöja hyran efter segdragen tvist - men hyresgästerna ger inte upp Datanörd vräktes efter skyhög elförbrukning - får bo kvar i brist på bevis

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.