Annons

Ekobrottsmyndigheten utreder Nya Byn Krylbo AB

Avesta Ekobrottsmyndigheten i Linköping utreder just nu Nya Byn Krylbo ABs ekonomi. Förundersökningen är rubricerad som bokföringsbrott.
Foto: Lena Mattsson
Nya Byn Krylbo AB utreds för bokföringsbrott av Ekobrottsmyndigheten.

Förundersökningen är sekretessbelagd men åklagaren som har ansvaret för ärendet uppskattar att det kommer att ta flera år innan ärendet kommer att vara färdigutrett.

Nya Byn Krylbo har en lång historia med ekonomiska svårigheter. Hem & Hyra skrev senast om företagets bokslut för 2015 där revisorn riktade skarp kritik mot företaget.
Läs mer här.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I december i fjol vände sig Hyresgästföreningen till hyresnämnden på grund av att företaget höjt hyror utan att förhandla. Artikel här.

Företagets vd Christian Kirkman-Möller svarade i den här artikeln:

Annons
Läs också Fastighetsskötare hotade kvinna som precis blivit misshandlad: "Se till att du står utan bostad" Hyrde ut rum i smyg – i hyresfemma som socialtjänsten betalade: "Undanhöll uppgifter" Besöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp” Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras" Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.