HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

En orm dök upp i toaletten

Jokkmokk Johan-Martin Spik Skum spolade efter toalettbesöket. Men när han skulle fälla ned sitsen såg han något skrämmande. En orm dök upp i vattnet.
Foto: Privat/Johan-Martin Spik Skum
Bilden till vänster är från filmen Johan-Martin Spik Skum gjorde när ormen dök upp. Till höger är en bild från filmen när en av fastighetsskötarna tar upp ormen.

Det blev kvällen Johan-Martin Spik Skum i Jokkmokk aldrig kommer att glömma. Han var på väg att lägga sig och skulle bara gå på toaletten. När det var avklarat spolade han. Men då steg vattnet, som om det var något som tog emot. Som ett begynnande stopp i avloppet.

Läs ocksåProstituerade sålde sex i lägenheten – hyresgästen får bo kvar

Han kollade så att vattnet trots allt sjönk undan. Då såg han något som gjorde att kroppen stelnade. Det dök upp en orm i vattnet.
– Ja, vad ska man tänka. Jag har ormfobi och blev som blank först. Men lyckades i alla fall filma den. Sedan slog jag igen sitsen och locket, berättar Johan-Martin Spik Skum.
– Jag ringde journumret. De lät ganska skeptiska när jag sa att jag hade en orm i toaletten. ”Har du verkligen en orm i toaletten?” frågade de.
Någon ormfångare kom inte under natten. Johan-Martin Spik Skum lastade saker på toalettlocket och försökte sova. Men det var inte lätt.

Annons

– Jag somnade till vid halv fyra och sov kanske någon timme. Sedan gick det inte mer, säger han.
På morgonkvisten kom fastighetsskötare från hyresvärden Jokkmokkshus. De fångade in ormen och körde iväg den.
– Det är inte direkt deras vanliga arbetsuppgifter. Mig veterligen har det aldrig hänt tidigare. De skötte det riktigt snyggt, säger Ann-Christin Kvickström, VD på Jokkmokkshus.
– Ägaren hörde av sig till oss under förmiddagen. Det är en regnbågsboa och den är dessbättre inte farlig för människor. Han skulle fylla på nytt vatten i terrariet och då hade ormen smitit. Och uppenbarligen tagit sig in i avloppet och ner till Johan-Martin.

Ägaren fick tillbaka ormen på fredagen. Han ska vara mer försiktig i framtiden, så att det inte ska hända igen. Men det lugnar inte Johan-Martin Spik Skum, inte ännu i alla fall.
– Alltså, hur ska jag kunna gå på toaletten som tidigare. Det var ju en rejäl chock, säger han och, med visst allvar i rösten, skojar:
– Jag får väl ståbajsa hädanefter.

Annons
Läs ocksåNyfiken fönstertittare fick betala dyrt för gluttandet
Fakta: Regnbågsboa

Regnbågsboa (Epicrates cenchria) är en art i familjen boaormar som förekommer i Sydamerika, från Costa Rica i norr till Argentina i söder, samt en del omgivande öar.
Den förekommer huvudsakligen i regnskog men även på grässlätt och klipplandskap. Födan utgörs av gnagare, fåglar och ödlor.
Källa: Wikipedia

Läs också Otäck lukt tvingar Marina och dottern att fly hemmet: "Vi har sovit i tvättstugan" 130 000 kronor för 17 katters klös och kiss Trots tusenlappar i sänkt hyra: "Vi vill bara härifrån"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.