Annons

Extra bevakning efter bränder

Trollhättan "I det akuta läget tillför vi bevakning". Det säger Urban Blom, vd för bostadsbolaget Eidar, efter fredagens brand i ett av hyreshusen på Drottninggatan i centrala Trollhättan.

Vid tretiden på fredagseftermiddagen är det åter lugnt utanför det eldhärjade huset på Drottninggatan. Endast ett par firmabilar med ventilationslogga på sidan samt ett par telefonerande Eidaranställda i röda jackor vittnar om förmiddagens turbulens.

Det var vid kvart i elva som räddningstjänsten larmades till adressen. Orsaken var brand i en lägenhet på våning fem. En timme senare var branden släckt. Ingen människa kom till skada. 

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Så här sade räddningstjänstens inre befäl Peter Grönros till tidningen TTELA efter insatsen: 

– Rökdykare har varit inne i den aktuella lägenheten och branden är nu släckt.  Vi har sökt igenom lägenheten, vind och trapphus men inte hittat någon skadad person.

Annons

Det är inte första gången lägenheten drabbas. Förra fredagen fick räddningstjänsten rycka ut till samma adress. Då kommenterade polisen till TTELA att ”…Någon verkar ha tänt eld utanför en lägenhet, men vi vet inte vad syftet varit”. Även igår, på torsdagskvällen, kom ett larm från samma lägenhet. Ett larm som sedan togs tillbaka. 

Läs ocksåVädjan till värden att laga elfel var förgäves – huset brann nerHyresgästen försökte få hyresvärden att reparera elfel. Det gjorde aldrig värden och till slut började huset brinna.

Urban Blom är vd för det kommunala bostadsbolaget Eidar som äger och förvaltar huset. 

– Det här är ett polisärende nu, så när det gäller själva händelsen har jag inte så mycket att säga. Det vi från bolaget gjort är att vår personal varit runt och talat med de boende och att vi försöker nå de som inte är hemma per telefon. Sedan, i det akuta läget, så tillför vi bevakning av huset för att förstärka tryggheten för de boende. 

Annons

Hur gick det med lägenheten som det brann i?

Läs ocksåSatte kastrull under diskbänken efter brand – nu vräks mannen

– Den verkar ha skadats så illa att den i dagsläget är obeboelig. 

Läs också Rökte i sovrummet – grannar tvingades fly lågorna och katten dog Man döms – tände eld på hyresvärdens torp Två personer omkom i lägenhetsbrand i Östersund: "Fruktansvärt tragiskt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.