Annons

Extra bevakning efter bränder

Trollhättan "I det akuta läget tillför vi bevakning". Det säger Urban Blom, vd för bostadsbolaget Eidar, efter fredagens brand i ett av hyreshusen på Drottninggatan i centrala Trollhättan.

Vid tretiden på fredagseftermiddagen är det åter lugnt utanför det eldhärjade huset på Drottninggatan. Endast ett par firmabilar med ventilationslogga på sidan samt ett par telefonerande Eidaranställda i röda jackor vittnar om förmiddagens turbulens.

Det var vid kvart i elva som räddningstjänsten larmades till adressen. Orsaken var brand i en lägenhet på våning fem. En timme senare var branden släckt. Ingen människa kom till skada. 

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Så här sade räddningstjänstens inre befäl Peter Grönros till tidningen TTELA efter insatsen: 

– Rökdykare har varit inne i den aktuella lägenheten och branden är nu släckt.  Vi har sökt igenom lägenheten, vind och trapphus men inte hittat någon skadad person.

Annons

Det är inte första gången lägenheten drabbas. Förra fredagen fick räddningstjänsten rycka ut till samma adress. Då kommenterade polisen till TTELA att ”…Någon verkar ha tänt eld utanför en lägenhet, men vi vet inte vad syftet varit”. Även igår, på torsdagskvällen, kom ett larm från samma lägenhet. Ett larm som sedan togs tillbaka. 

Läs ocksåTvå personer omkom i lägenhetsbrand i Östersund: "Fruktansvärt tragiskt"Ett eldhärjat hus och en dam.

Urban Blom är vd för det kommunala bostadsbolaget Eidar som äger och förvaltar huset. 

– Det här är ett polisärende nu, så när det gäller själva händelsen har jag inte så mycket att säga. Det vi från bolaget gjort är att vår personal varit runt och talat med de boende och att vi försöker nå de som inte är hemma per telefon. Sedan, i det akuta läget, så tillför vi bevakning av huset för att förstärka tryggheten för de boende. 

Annons

Hur gick det med lägenheten som det brann i?

Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.

– Den verkar ha skadats så illa att den i dagsläget är obeboelig. 

Läs också Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Bostadsbolaget säljer ut drygt 170 centrala lägenheter Skulle äta pommes frites och lökringar – orsakade skador för 787 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.