Annons

Extra våningar ger nya hyresrätter

Vänersborg Fyra av Vänersborgsbostäders hyreshus ska växa på höjden. Två nya våningar kommer att byggas på varje hus. De nya hyresgästerna får sjöutsikt, inglasade uterum och balkong med kvällssol – men också en saftigare hyra.
– Det här området har ett fint läge som vi vill utnyttja, säger Vänersborgsbostäders vd Gunnar Johansson innan han klättrar upp på taket till hyreshuset på Fredriksberg, iklädd reflexväst och hjälm.
Huset är ett av de fyra trevåningshus som ska växa på höjden. Sammanlagt kommer omkring 50 nya hyresrätter att skapas när man bygger till två nya våningar på varje hus.
Tillbyggnaden kommer att ske i etapper med planerad byggstart i maj i år. Ett hus utgör en etapp. I och med det upplägget hoppas man få in en bra rutin så att det går smidigare och fortare för varje gång.
– Det är inte varje dag man bygger nytt ovanpå ett befintligt hus. Svårigheten blir att foga samman allt till en helhet, säger Mikael Rosell, projektchef från Skanska.
Under första etappen byggs nio nya lägenheter som kommer att ha balkonger, inglasade uterum och utsikt över Vänern. Attraktivt, förstås.
– Tjugo minuter efter att vi hade lagt ut lägenheterna var de uthyrda, berättar Gunnar Johansson.
Men kostar det så smakar det. En nybyggd tvåa kommer att bli omkring 1500 kronor dyrare än de befintliga tvåorna, som är drygt 60 kvadratmeter och kostar ungefär 4 300 kronor i månaden.
Troligtvis är det också skälet till att bara en av de boende i huset valt att utnyttja erbjudandet om förtur på ett kontrakt till de nya lägenheterna.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.