Annons

Får ta över mammans lägenhet

Nyheter Den 30-åriga kvinnan hade bott tillsammans med sin mamma i flera år när hyresvärden en dag sa upp kontraktet. Värden anklagade mamman för att hyra ut lägenheten i centrala Stockholm svart i andra hand till dottern. Ärendet hamnande i hovrätten och nu får dottern i stället ta över lägenheten.​
Det var i april 2004 som den 30-åriga kvinnan flyttade in i mammans lägenhet på Döbelnsgatan, i centrala Stockholm.
Dottern hade då studerat i Gävle i fyra år och när hon bestämde sig för att flytta tillbaka till Stockholm hade hon ingen annanstans att bo.
 
Mamman bodde i Stockholm under veckorna och i makens hus i Sörmland på helgerna, något som tydde på att hon inte hade behov av lägenheten, enligt värden.
Dessutom hade hon utan tillstånd hyrt ut lägenheten till sin dotter, enligt värden som därmed sade upp kontraktet.
Mamman nekade till anklagelserna och menade att hon och dottern hade bott tillsammans som en familj och att hon nu ville överlåta lägenheten till henne.
Värden vägrade att gå med på överlåtelsen och ärendet hamnade tidigare i år hyresnämnden.
 
Nämnden konstaterade då att de två levt tillsammans som den familj de faktiskt är och att de i och med det haft gemensamt hushåll, ett krav för att lägenheten ska kunna överlåtas.
Mamman hade därmed inte hyrt ut sin lägenhet svart och dottern borde få lov att ta över lägenheten, enligt nämnden.
Värden gav sig inte utan överklagade beslutet till hovrätten som väljer att inte ta upp ärendet.
Dottern får därmed ta över lägenheten.
 

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Tog över studentkorridorens kök – nu kastas han ut: "Svinstia" Kastade pant från femte våningen mot värdens personal – därför slipper hon vräkning Hotade att spränga förskola och dödshotade värden – nu vräks mannen Nattbad och cykelreparationer störde grannar – mannen förlorar kontraktet Konsthandlare gjorde en tavla - vräks från lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.