Annons

Färre tomma lägenheter

Nyheter ​Allt färre av landets lägenheter står tomma. I september väntade knappt 19 000 lägenheter på att få nya hyresgäster.
Jämfört med september 2007 är det en minskning med ungefär 1 000 lägenheter som stod lediga för omedelbar uthyrning, enligt Statistiska centralbyråns siffror. Statistiken bygger på de kommunala bostadsbolagens uppgifter samt ett urval av de privata fastighetsägarnas bestånd.
Sedan 1998, då nästan 73 000 lägenheter stod tomma, har siffran sjunkit stadigt. Inte helt oväntat är det storstadsregionerna som har lägst andel tomma hyreslägenheter. I Storstockholm var exempelvis bara 0,3 procent obebodda.
Men fortfarande finns det kommuner där många av lägenheternas fönster gapar tomma. I Karlskoga var 14,3 procent av lägenheterna tomma och i Sorsele var siffran 13,6 procent. Totalt sett var det tolv kommuner som hade över 10 procent lediga lägenheter. 

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Överfall i tvättstuga – trostjuv slog hyresgäst med hammare Hos Jessica får katterna bestämma stilen Ett nytt sätt att bo i hyresrätt – villaliv på 35 kvadrat Mäklare varnas efter affär med hyreshus Rätt förberedd – när krisen kommer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.