HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Fartigt firande på Lugnet

Falun Kopparstaden fyller 70 år i år och firar tillsammans med sina hyresgäster på Lugnet 3 juni. Det blir aktiviteter för alla åldrar under dagen och jubileumsmiddag med underhållning på kvällen.

Det var alltså 1947, strax efter andra världskrigets slut, som Faluns kommunala bostadsbolag bildades. De första lägenheterna byggdes på Knoppen och på sextiotalet byggdes kvarteret Järnet med hus med fyra, sex och åtta våningar som byggts om flera gånger under åren och bland annat varit servicehus. I dag har Kopparstaden 6 350 lägenheter.

På festdagen blir det alltså aktiviteter som minigolf, ponnyridning, bad och boule på Lugnet för alla hyresgäster. Det blir hundutställningar och uppvisning med polisens hundar och bakluckeloppis med mera.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

På eftermiddagen underhåller trollkarlen FiliokusFredrik och gruppen Panetoz på den stora scenen.

Annons

Aktiviteterna under hela dagen är gratis. Jubileumsmiddagen är en sommarbuffé för vuxna som man förhandsbokar och betalar 70 kronor för inklusive måltidsdryck och efterrätt. De som är under 15 år bjuds på tacobuffé.

Middagen är alkoholfri och underhållningen står CC Riders för.

Annons
Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.

 

Läs också Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.