Annons

Fler brott i centrum än i Kronoparken

Karlstad ​Sannolikheten att bli överfallen eller rånad är mycket större i centrala Karlstad än i till exempel Kronoparken. Ändå är det i centrum många vill bo.

​Bostadspriserna är högre och hyresköerna betydligt längre i stan, än i typiska bostadsområden.

Det stämmer i alla sju städer som Hem & Hyra undersökt brottsligheten i: Karlstad, Borlänge, Örebro. Västerås, Eskilstuna, Gävle och Uppsala.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Även personrånen är fler i de populära centrala stadsdelarna. I Karlstad rånades 8 personer i city och 2 personer i Kronoparken i fjol. I de flesta städer som undersökts, är även bostadsinbrotten fler i centrum, men inte i Karlstad.

Annons

– Trygghet handlar om mycket annat. I områden med hög arbetslöshet finns det stora samlingar med unga vuxna ute dagtid, det upplever en del som hotfullt, berättar polisen Mikael Andersson.

Enligt Brottsförebyggande rådet känner sig folk trygga om det är rent och städat, belysningen är bra och affärerna är öppna, och det stämmer kanske oftare i centrum än i bostadsområden med hög arbetslöshet.

Läs ocksåAlice, 9, stoppade hyresvärdens trädfällning: "Jag satt där uppe i sju timmar tills de gick hem"

Mest rädda är äldre damer, men det är väldigt sällan som de är brottsoffer.

Annons

Antal brott i Centrum och Kronoparken

Läs också Miljonbidrag ska ge guldkant till äldre – men boende undrar hur pengarna används: "Jag känner mig lurad" Kommunal värd låter knarkhundar patrullera hyresområden: "Led i vårt trygghetsskapande arbete" Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Tusentals äldre hålls kvar i sitt hem mot sin vilja – Ingrid, 93: "Jag vill inte bo här ensam tills jag dör"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.