Annons

Fler brott i centrum än i Kronoparken

Karlstad ​Sannolikheten att bli överfallen eller rånad är mycket större i centrala Karlstad än i till exempel Kronoparken. Ändå är det i centrum många vill bo.

​Bostadspriserna är högre och hyresköerna betydligt längre i stan, än i typiska bostadsområden.

Det stämmer i alla sju städer som Hem & Hyra undersökt brottsligheten i: Karlstad, Borlänge, Örebro. Västerås, Eskilstuna, Gävle och Uppsala.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Även personrånen är fler i de populära centrala stadsdelarna. I Karlstad rånades 8 personer i city och 2 personer i Kronoparken i fjol. I de flesta städer som undersökts, är även bostadsinbrotten fler i centrum, men inte i Karlstad.

Annons

– Trygghet handlar om mycket annat. I områden med hög arbetslöshet finns det stora samlingar med unga vuxna ute dagtid, det upplever en del som hotfullt, berättar polisen Mikael Andersson.

Enligt Brottsförebyggande rådet känner sig folk trygga om det är rent och städat, belysningen är bra och affärerna är öppna, och det stämmer kanske oftare i centrum än i bostadsområden med hög arbetslöshet.

Läs ocksåTusentals äldre hålls kvar i sitt hem mot sin vilja – Ingrid, 93: "Jag vill inte bo här ensam tills jag dör"Ryggtavlan av en person som står och tittar ut från en högt belägen balkong.

Mest rädda är äldre damer, men det är väldigt sällan som de är brottsoffer.

Annons

Antal brott i Centrum och Kronoparken

Läs också Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning Succé för ny metod mot knark och vapen i trapphusen – Riham: "Jag känner mer säkerhet" Mamma tvingas söka skydd från våldsam son – kämpar för lägenheten i domstol

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.