Annons

Fler medlemmar – i år igen

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg Antalet medlemmar i BohusÄlvsborg-Skaraborg fortsätter att öka. Under 2016 blev medlemmarna i regionen 483 fler.

Varje år lyckas medlemsrekryterarna i region BohusÄlvsborg-Skaraborg värva många nya medlemmar till Hyresgästföreningen. I år var det över 6 000 personer som valde att skriva på för medlemskap. Men varje år är det också flera som lämnar organisationen. Ökningen landade därför på 483 fler medlemmar 2016 än året innan. Ett resultat som Mats Bredberg, enhetschef för medlemsrekryteringen, är mycket nöjd med. 

– Ja, det är helt fantastiskt. Vi har ökat varje år under 2000-talet med undantag för ett år, säger han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Förklaringen menar han delvis ligger i att det jobbar så duktiga värvare i regionen, men också i att man samarbetar alltmer mellan enheterna.

– Vi jobbar i team över enhetsgränserna och det har visat sig framgångsrikt, säger han.

En annan positiv nyhet är att andelen som väljer att stanna kvar som medlemmar i regionen också ökar. Där tror Mats Bredberg att insatsen med ett välkomstsamtal till nya medlemmar är en viktig faktor.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen säljer kollot Solgården: "Fantastiskt om nån drev det vidare i samma anda"Hyresgästföreningen säljer Solgården som använts för kollo för barn i utsatta områden. "Det vore fantastiskt om någon drev det vidare i samma anda", säger regionchef Peter Laang.

– Vi har sett att det är stor skillnad i antalet som väljer att stanna kvar mellan dem som fått ett välkomstsamtal och dem som inte fått det.

Han poängterar också att utåtriktade aktiviteter också spelar stor roll för att människor ska vilja stanna kvar som medlemmar.

– Ju mer vi syns och ju mer bra vi gör, desto lättare blir det att både rekrytera och behålla medlemmar. Så enkelt är det.

Läs ocksåLägger ner kollo för utsatta barn: "Inte ekonomiskt försvarbart att driva Solgården"Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg avvecklar sin verksamhet på Solgården. "Inte ekonomiskt försvarbart", säger regionordförande Agnetha Andersson.

I och med årsskiftet kommer nästan 300 medlemmar att försvinna i ett slag. Det beror på att Mullsjö kommun inte längre kommer att tillhöra region BohusÄlvsborg-Skarborg. Men målsättningen är att öka med samma antal under året som kommer. På så sätt hoppas man att medlemsantalet kommer att sluta på samma siffra i slutet av detta år.

Annons

I våras slogs ett rekord som man strävat mot länge. Antalet medlemmar i regionen nådde då över 40 000. Nästa mål är inte lika nära. Men Mats Bredberg säger det utan att tveka.

– På sikt vill vi nå 50 procent av hyresgästerna i vår regionen. Och det innebär ungefär 50 000 medlemmar. Vi har ett konstant mål att öka. 

Läs också Agnetha Andersson ny regionordförande efter votering – "Tack för förtroendet" Tre om ordförandeposten för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg Derehag slutar som ordförande: "Angreppen på Facebook tog hårt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.