Annons

Flygande hyresgäster flyttar in på Kungshall

Kalmar Genom ett projekt av Hyresgästföreningen har barnen på Kungshall i Nybro byggt fågelholkar, insektshotell och fjärilshotell. Nu hoppas hyresgästerna på att nya små grannar hittar till de nya hemmen i området.

Allt började med en snickarbo som stod tom allt som oftast. Barnen i bostadsområdet satt hellre framför datorn än att använda sig av föreningens välutrustade snickarverkstad.

– Så vi gick ut med en inbjudan på svenska och arabiska om att göra fågelholkar och insektshotell. Det kom faktiskt runt 20 barn, berättar Nina Pettersson, medlem i Hyresgästföreningen och engagerad i arbetsgruppen på Kungshall. 

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Under en vecka har barnen byggt fågelholkar, fjärilshotell och insektshotell. 

Annons

– Samtidigt har vi pratat om varför det är viktigt för naturen med insekter. Det har blivit lite naturkunskap samtidigt som vi haft slöjd.

Nu sitter holkarna och insektshotellen uppsatta i bostadsområdet. Flera av barnen har fortsatt att använda snickarverkstaden till egna projekt.

Annons
Läs ocksåBildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene årenHyresgäster i förening, 100 år med Hyresgästföreningen, Peter Forsman, Pär Svanberg

– Nu hoppas vi bara att vi ska få små hyresgäster till alla våra fina hotell och holkar, säger Nina Pettersson som planerar för fler projekt och fler fågel- och insektshem. 

Läs också Storsatsning på kameror i bostadskvarter – polisens vapen mot gängkriminalitet Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Tillbaka till klassrummet – Karina och Lars bor i en ombyggd skola: ”Står bara och förfaller annars” Hyresvärden betalade inte elräkningar – Gabriel fick duscha i kallvatten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.