HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Flygande hyresgäster flyttar in på Kungshall

Kalmar Genom ett projekt av Hyresgästföreningen har barnen på Kungshall i Nybro byggt fågelholkar, insektshotell och fjärilshotell. Nu hoppas hyresgästerna på att nya små grannar hittar till de nya hemmen i området.

Allt började med en snickarbo som stod tom allt som oftast. Barnen i bostadsområdet satt hellre framför datorn än att använda sig av föreningens välutrustade snickarverkstad.

– Så vi gick ut med en inbjudan på svenska och arabiska om att göra fågelholkar och insektshotell. Det kom faktiskt runt 20 barn, berättar Nina Pettersson, medlem i Hyresgästföreningen och engagerad i arbetsgruppen på Kungshall. 

Läs ocksåAllt större brist på bostäder för äldre

Under en vecka har barnen byggt fågelholkar, fjärilshotell och insektshotell. 

– Samtidigt har vi pratat om varför det är viktigt för naturen med insekter. Det har blivit lite naturkunskap samtidigt som vi haft slöjd.

Nu sitter holkarna och insektshotellen uppsatta i bostadsområdet. Flera av barnen har fortsatt att använda snickarverkstaden till egna projekt.

Läs ocksåTrögt för kommunerna att ta emot nyanlända

– Nu hoppas vi bara att vi ska få små hyresgäster till alla våra fina hotell och holkar, säger Nina Pettersson som planerar för fler projekt och fler fågel- och insektshem. 

Läs också Så mycket minskade inbrotten – kommun för kommun Skebo bygger nytt i Kåge Nytt investeringsstöd fokuserar på studenter och socialt utsatta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.