HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Flygande hyresgäster flyttar in på Kungshall

Kalmar Genom ett projekt av Hyresgästföreningen har barnen på Kungshall i Nybro byggt fågelholkar, insektshotell och fjärilshotell. Nu hoppas hyresgästerna på att nya små grannar hittar till de nya hemmen i området.

Allt började med en snickarbo som stod tom allt som oftast. Barnen i bostadsområdet satt hellre framför datorn än att använda sig av föreningens välutrustade snickarverkstad.

– Så vi gick ut med en inbjudan på svenska och arabiska om att göra fågelholkar och insektshotell. Det kom faktiskt runt 20 barn, berättar Nina Pettersson, medlem i Hyresgästföreningen och engagerad i arbetsgruppen på Kungshall. 

Läs ocksåSnabb kraftsamling mot förslaget att plocka Svalövsbostäders vinstSvalövsbostäders vinst

Under en vecka har barnen byggt fågelholkar, fjärilshotell och insektshotell. 

– Samtidigt har vi pratat om varför det är viktigt för naturen med insekter. Det har blivit lite naturkunskap samtidigt som vi haft slöjd.

Nu sitter holkarna och insektshotellen uppsatta i bostadsområdet. Flera av barnen har fortsatt att använda snickarverkstaden till egna projekt.

Läs ocksåHyresgästföreningen beräknas nå medlemsmål – om 84 år

– Nu hoppas vi bara att vi ska få små hyresgäster till alla våra fina hotell och holkar, säger Nina Pettersson som planerar för fler projekt och fler fågel- och insektshem. 

Läs också De kämpar i motvind för att bli fler De lämnade miljonstaden för Johannelund Byggebos hyror klara för 2020

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.