Annons

Föreningens kassa växer

Nyheter Ekonomin blomstrar för Hyresgästföreningen. Föreningen och dotterbolagen gick plus med 63 miljoner kronor förra året.
Det var vid förbundsstyrelsens sammanträde i måndags som ekonomichef Urban Ehrenborg presenterade siffrorna. Totalt redovisade koncernen, det vill säga Hyresgästföreningen och dess dotterbolag, ett positivt resultat om 63 miljoner kronor för 2010.
 
Det är något sämre än året innan då koncernen gick plus med 69 miljoner kronor. Men 2009 års positiva resultat berodde till stor del på Stockholmsbörsens starka utveckling som gav föreningen 75 miljoner kronor extra i kassan.
 
Förra året gick de finansiella placeringarna inte lika bra, men redovisade ändå ett överskott på 29 miljoner kronor.
 
Viktigare är att Hyresgästföreningens verksamhet visar ett överskott på 32 miljoner kronor för 2010, att jämföra med en förlust på 7 miljoner kronor året innan.
 
Anledningen är ökade medlemsintäkter och minskade pensionskostnader för personalen.
 
Hyresgästföreningen har nu ett eget kapital på 722 miljoner kronor, en ökning med 63 miljoner kronor jämfört med året innan.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.