Annons

Föreningens kassa växer

Nyheter Ekonomin blomstrar för Hyresgästföreningen. Föreningen och dotterbolagen gick plus med 63 miljoner kronor förra året.
Det var vid förbundsstyrelsens sammanträde i måndags som ekonomichef Urban Ehrenborg presenterade siffrorna. Totalt redovisade koncernen, det vill säga Hyresgästföreningen och dess dotterbolag, ett positivt resultat om 63 miljoner kronor för 2010.
 
Det är något sämre än året innan då koncernen gick plus med 69 miljoner kronor. Men 2009 års positiva resultat berodde till stor del på Stockholmsbörsens starka utveckling som gav föreningen 75 miljoner kronor extra i kassan.
 
Förra året gick de finansiella placeringarna inte lika bra, men redovisade ändå ett överskott på 29 miljoner kronor.
 
Viktigare är att Hyresgästföreningens verksamhet visar ett överskott på 32 miljoner kronor för 2010, att jämföra med en förlust på 7 miljoner kronor året innan.
 
Anledningen är ökade medlemsintäkter och minskade pensionskostnader för personalen.
 
Hyresgästföreningen har nu ett eget kapital på 722 miljoner kronor, en ökning med 63 miljoner kronor jämfört med året innan.

Annons
Läs också Tips för att njuta fullt ut av din båtsemester Hyresgästbasen pratade på SD-konferens: ”Viktigast är kampen mot marknadshyror” Susannes hyresvärdar bryter mot lagen om och om igen – nu krävs de på extra stort skadestånd: ”Jag förstår inte varför de gör detta” Efter Hem & Hyras artikel: "Boende får ha kvar den hyra de har idag" Efter miss i hyresförhandling – Svenska Hus betalar 150 000 kronor och ber hyresgästerna om ursäkt Överturism ett hot mot bostadsmarknaden: "Hyresrätter en krockkudde"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.