Annons

Förlikning i långdraget fall om uppvärmning

Skara ​Anna Ernius och Nino Ferraz har lagt tusentals timmar på att hugga och hantera ved de senaste åren. Samtidigt har de kämpat för att huset de hyr i Axvall ska få ett modernt uppvärmningssystem. Nu har deras fall varit uppe i hyresnämnden.

​När värmepumpen i det lantligt belägna huset gick sönder ersattes den av en ackumulatortank som krävde daglig eldning. Det var den 35 år gamla pannan inte dimensionerad för.
Sedan 2003 har Anna Ernius och Nino Ferraz stridit mot sin värd om uppvärmningen. Det tog bara en kvart hos hyresnämnden för att hitta en lösning.

Parterna har nu skrivit under en överenskommelse som innebär att de gemensamt ska diskutera hur uppvärmningen ska ske i framtiden. Värden ska bekosta teknisk expertis som får avgöra vad som krävs. Inriktningen är att hyresgäster och värd ska vara överens om uppvärmningen inom en månad.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Anna Ernius är positivt inställd efter förhandlingen.
– Ännu har inget hänt, men jag hoppas på en snabb lösning, säger hon.
Enligt Carl-Johan Kjellander, en av tre bröder som äger fastigheten, är processen i full gång.
– Jag är glad att vi nått en överenskommelse. Vi vill självklart ha goda relationer med våra hyresgäster, säger han.

Eftersom parterna kunde enas är ärendet avskrivet hos hyresnämnden.

Annons
Läs också Har du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämnden Hyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende" Folkbokförd i bostadsrätt i 30 år – får ändå behålla hyreskontrakt Multisjuka Fatana och hennes make kastas ut – först i kö på samma lägenhet men har för låg inkomst Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.