Annons

Förlorar tvist om hyressänkning

Nyheter Åtta hyresgäster i Stockholm som begärt lägre hyror i hovrätten får inte gehör för sitt krav. 5 500 kronor i månaden för en nyrenoverad etta är helt okej, enligt rätten.​

​Det var hösten 2007 som hyresgästerna lämnade in sitt krav om hyressänkning till hyresnämnden i Stockholm. Hyreshuset på Södermalm är från 1932 och totalrenoverades för fyra år sedan. 

Annons
Hyran för en etta på 45 kvadratmeter hamnade efter renoveringen på drygt 5 500 kronor i månaden.
Hyrorna hade förhandlats med Hyresgästföreningen som gått med på höjningen.
 
Men hyresgästerna var inte nöjda, utan vände sig till hyresnämnden med krav på hyressänkning på 15 procent.
Där möttes de av värden som vägrade sänka hyrorna. De nya hyrorna var fullt rimliga, enligt värden som hänvisade till likvärdiga lägenheter inom allmännyttan.
Hyresnämnden gick helt på värdens linje och godkände höjningen. Nu har även hovrätten sagt sitt och väljer även den att gå på värdens linje. Hyreshöjningen står fast.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.