Annons

Försäljning oroar i Ljusdal

Ljusdal Oron bland hyresgästerna på Gärdeåsen är stor inför Ljusdalshems planer på att sälja de 500 lägenheterna. I helgen bjöds därför in till ett möte för de berörda hyresgästerna.

Lägenheterna på Gärdeåsen utgör en tredjedel av alla allmännyttiga lägenheter i kommunen och Ljusdalshems styrelse sa ja till försäljningen i slutet av förra året. Företaget menar att pengarna från en försäljning behövs för att man bland annat ska kunna bygga nya bostäder.

På mötet i lördags framfördes främst oro för hyreshöjningar med en ny hyresvärd och för eventuella ombildningar till bostadsrätter. När försäljningsplanerna först blev kända kritiserade förhandlingsledare Owe Hellberg på Hyresgästföreningen i Gävle beslutet och sade bland annat i den här artikeln:

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Ljusdalshem äger fastigheter till ett marknadsvärde av en miljard kronor och de har lån på 250 miljoner kronor, det är att ha en god ekonomi i dag. Och jag tror inte att Gärdeåsen går med förlust.

Annons
Kjell Söderberg, Leif Hansen och Karl-Erik Eriksson, engagerar sig i kampen mot en utförsäljning av allmännyttan i Ljusdal.

Ordförande i Ljusdalsföreningen, Jan Olsson, menar att det är dags för hyresgästerna att säga sitt och att uppvakta politikerna:

– Nu ska hyresgästernas röster spridas och vi ska samla namn mot försäljningen. Den lokala hyresgästföreningen kommer att fortsätta sitt arbete med att pejla hyresgästernas åsikter och dämpa orosvågorna.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Gimmel fastigheter, som numera ägs av Samhällsbyggnadsbolaget, drog i mars tillbaka sitt bud på fastigheterna i Gärdeåsen. Läs mer här.

Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.