HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Försäljning oroar i Ljusdal

Ljusdal Oron bland hyresgästerna på Gärdeåsen är stor inför Ljusdalshems planer på att sälja de 500 lägenheterna. I helgen bjöds därför in till ett möte för de berörda hyresgästerna.

Lägenheterna på Gärdeåsen utgör en tredjedel av alla allmännyttiga lägenheter i kommunen och Ljusdalshems styrelse sa ja till försäljningen i slutet av förra året. Företaget menar att pengarna från en försäljning behövs för att man bland annat ska kunna bygga nya bostäder.

På mötet i lördags framfördes främst oro för hyreshöjningar med en ny hyresvärd och för eventuella ombildningar till bostadsrätter. När försäljningsplanerna först blev kända kritiserade förhandlingsledare Owe Hellberg på Hyresgästföreningen i Gävle beslutet och sade bland annat i den här artikeln:

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

– Ljusdalshem äger fastigheter till ett marknadsvärde av en miljard kronor och de har lån på 250 miljoner kronor, det är att ha en god ekonomi i dag. Och jag tror inte att Gärdeåsen går med förlust.

Annons
Kjell Söderberg, Leif Hansen och Karl-Erik Eriksson, engagerar sig i kampen mot en utförsäljning av allmännyttan i Ljusdal.

Ordförande i Ljusdalsföreningen, Jan Olsson, menar att det är dags för hyresgästerna att säga sitt och att uppvakta politikerna:

– Nu ska hyresgästernas röster spridas och vi ska samla namn mot försäljningen. Den lokala hyresgästföreningen kommer att fortsätta sitt arbete med att pejla hyresgästernas åsikter och dämpa orosvågorna.

Annons
Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.

Gimmel fastigheter, som numera ägs av Samhällsbyggnadsbolaget, drog i mars tillbaka sitt bud på fastigheterna i Gärdeåsen. Läs mer här.

Läs också Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.