Annons

Ljusdalshem vill sälja 500 av sina lägenheter

Ljusdal Det har länge funnits rykten om försäljningar av kommunala lägenheter i Ljusdal. Och ryktena var sanna. Ljusdalshem vill sälja 500 av sina lägenheter.

När Hem & Hyra skrev om försäljningsrykten och oroliga hyresgäster i maj var vd Richard Brännström kritisk till att rykten spreds och förnekade att det fanns några försäljningsplaner. Men i veckan kom frågan till slut upp på Ljusdalshems styrelsebord och beslutet blev att företaget ska sälja 500 lägenheter på Gärdeåsen.

Hyresgästföreningen är mycket kritisk till planerna. Förhandlingsledare Owe Hellberg på Hyresgästföreningen i Gävle förstår inte varför de vill sälja över huvud taget:

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Ljusdalshem äger fastigheter till ett marknadsvärde av en miljard kronor och de har lån på 250 miljoner kronor, det är att ha en god ekonomi i dag. Och jag tror inte att Gärdeåsen går med förlust.

Annons

Gimmel, som tidigare köpt kommunala lägenheter i bland annat Söderhamn och Bollnäs, har nämnts som en spekulant på Ljusdalslägenheterna?

– Gimmel har nyss sålts och de har ett motto som handlar mer om vinst och kassaflöden än om hyresgäster, kommenterar Owe Hellberg som tror att försäljningen kommer att godkännas av Ljusdals kommunfullmäktige.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Ljusdalsposten skrev i slutet av förra veckan att politikerna i Ljusdal är splittrade i frågan. Tidningen tolkar det som att vänsterpartisterna är emot, socialdemokraterna är kritiska och de borgerliga kommunpolitikerna är positiva. Miljöpartiet, Sverigedemokraterna och Ljusdalsbygdens parti kan komma att spela en avgörande roll, avslutar Ljusdalsposten sin artikel.

Annons

Kommunfullmäktige beslutar i frågan under våren.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.