HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Försenad bostads-sajt försöker igen

Nyheter Mer än ett år försenad kommer bostadssajten hittebo.se att börja fungera. Under hela första året har den nätbaserade bostadsförmedlingen varit oanvändbar.

Hittebo var ett projekt som kom igång i samband med en tävling för nätentreprenörer, 24 Hour Business Camp, i början av juni 2012. Utmaningen var att skapa och lansera en webbtjänst på 24 timmar.

Tävlingen arrangeras årligen av entreprenören Ted Valentin i samarbete med bland annat Stockholm School of Entrepreneurship (SSES) och .SE (Internetstiftelsen). Bland sponsorerna finns stora företag och myndigheter som Bonnier, Schibsted, Vinnova, Glesys och Loopia.

Läs ocksåNyseparerade Piotr nekades lägenhet – så svarar Einar Mattssons vdMagnus Molin vd Einar Mattsson

I dag är de tre unga männen bakom hittebo.se väl medvetna om att ett helt år gått utan att någon enda bostad förmedlats – trots att sajten sett ut att vara i gång. På bostadsförmedlingens sida på den sociala sajten Facebook finns många ilskna och kritiska kommentarer: ”’Öppnar tjänsten om några dagar…’ skrev ni i Juni 2012. Nu har det snart gått ett år.
Var Hittebo bara ett Hittepå?”, ”Hittebo var visst en ballong utan luft. Unlike”, ”6 månader senare… tjänsten fortfarande ofungerande?”.

-Vi var med i tävlingen, men hann inte hela vägen. Sedan har vi inte haft möjlighet att göra klart – vi har allihop andra jobb, säger en av initiativtagarna, Lowe Bäckström.

Annons

Han säger sig ha full förståelse för att många blivit besvikna.

Läs ocksåHyreskrav i Växjö skapar debatt bland Växjöborna på nätet

-Vi sa att vi skulle leverera, men gjorde inte det. Kanske skulle vi ha stängt ner sidan, men det blev bara inte så.

Nu har de dock tagit nya tag och utvecklat en app som ska visa hyresannonser från dina vänner och vänners vänner på Facebook. På nätsidan uppger man i dag att tjänsten når nästan en halv miljon unika facebookanvändare.

Annons

I början av juli ska nya hittebo.se lanseras. Nu har Lowe Bäckström och kollegorna Peter Rosdahl och Erik Pettersson tagit en veckas semester för att åka ut i skärgården och finslipa de sista detaljerna.

Läs ocksåEnsamstående Lisa nekades lägenhet – så svarar Bostadsförmedlingens vd

-Vi har så klart gjort en förlust i trovärdighet. Nu måste vi leverera något riktigt bra, en tjänst som är bra, enkel och gratis, säger Lowe Bäckström.

Läs också Värd säger nej till ensamstående Lisa – ”lägenheten avsedd för två vuxna och två barn” Misstänkte olovlig piercing – kvinnan får behålla lägenheten efter värdens missar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.