Annons

Försenad bostads-sajt försöker igen

Nyheter Mer än ett år försenad kommer bostadssajten hittebo.se att börja fungera. Under hela första året har den nätbaserade bostadsförmedlingen varit oanvändbar.

Hittebo var ett projekt som kom igång i samband med en tävling för nätentreprenörer, 24 Hour Business Camp, i början av juni 2012. Utmaningen var att skapa och lansera en webbtjänst på 24 timmar.

Tävlingen arrangeras årligen av entreprenören Ted Valentin i samarbete med bland annat Stockholm School of Entrepreneurship (SSES) och .SE (Internetstiftelsen). Bland sponsorerna finns stora företag och myndigheter som Bonnier, Schibsted, Vinnova, Glesys och Loopia.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I dag är de tre unga männen bakom hittebo.se väl medvetna om att ett helt år gått utan att någon enda bostad förmedlats – trots att sajten sett ut att vara i gång. På bostadsförmedlingens sida på den sociala sajten Facebook finns många ilskna och kritiska kommentarer: ”’Öppnar tjänsten om några dagar…’ skrev ni i Juni 2012. Nu har det snart gått ett år.
Var Hittebo bara ett Hittepå?”, ”Hittebo var visst en ballong utan luft. Unlike”, ”6 månader senare… tjänsten fortfarande ofungerande?”.

-Vi var med i tävlingen, men hann inte hela vägen. Sedan har vi inte haft möjlighet att göra klart – vi har allihop andra jobb, säger en av initiativtagarna, Lowe Bäckström.

Annons

Han säger sig ha full förståelse för att många blivit besvikna.

Läs ocksåJamie har slutat med drogerna – fick bostad genom uppmärksammat Facebook-inlägg: ”Behövde göra något åt min situation”

-Vi sa att vi skulle leverera, men gjorde inte det. Kanske skulle vi ha stängt ner sidan, men det blev bara inte så.

Nu har de dock tagit nya tag och utvecklat en app som ska visa hyresannonser från dina vänner och vänners vänner på Facebook. På nätsidan uppger man i dag att tjänsten når nästan en halv miljon unika facebookanvändare.

Annons

I början av juli ska nya hittebo.se lanseras. Nu har Lowe Bäckström och kollegorna Peter Rosdahl och Erik Pettersson tagit en veckas semester för att åka ut i skärgården och finslipa de sista detaljerna.

Läs ocksåBedragare blåste bostadssökande - lockade med falska annonserBostadsbedragaren tar emot och räknar pengar han fått av en hyresgäst.

-Vi har så klart gjort en förlust i trovärdighet. Nu måste vi leverera något riktigt bra, en tjänst som är bra, enkel och gratis, säger Lowe Bäckström.

Läs också Lurad av kreditkollsbluff natten före julafton – av uthyrarens swishbedrägeri Lättare få lägenhet om du har släkting på bostadsbolaget: "Korruptionsrisk" Efter pandemin – fortfarande få fysiska visningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.