HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Förtroendevald misshandlad på Andersberg

Skåne ”Gå hem med dig. Du är inte nykter”, säger Irene Lindgren till den okända kvinnan som sekunderna innan skallat hennes dotter. Medan blodet rinner från dotterns näsa tar kvinnan tag i Irene så hårt att de båda faller.
Foto: Gry Ellebjerg

Det var igår kväll, onsdagen den 19 februari, som Irene Lindgren och hennes familj var på Hyresgästföreningens bingokväll i bostadsområdet Andersberg i Halmstad. När spelet var slut vid åttatiden tog de en sista cigarett utanför medborgarservice. Plötsligt kom en okänd kvinna fram till hennes dotters man och började prata. Han bad henne att gå. Då ska kvinnan enligt Irene Lindgren vänt sig mot hennes barnbarn och blåst rök i hennes ansikte. Dottern ska då ha tagit personen i armen och försökt fösa bort henne. Då skallar kvinnan henne så att näsan börjar blöda.

– Jag säger till henne att gå hem. Hon stinker sprit. Då tar hon tag i min tröja och drar till rejält så att vi båda hamnar på marken. Jag hamnar överst och hon får ett grepp med sina ben om min kropp i ett saxgrepp. Jag kan inte röra mig samtidigt som hon slår mig.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Enligt Irene Lindgren rusade hennes dotter och hennes man fram och bände loss henne så att hon blev fri.

Polisen var på plats inom några minuter och kunde gripa kvinnan. Enligt Patric Mårdh, förundersökningsledare vid polisen i Halmstad, har kvinnan förhörts under natten och är nu satt på fri fot.

Annons

Kan du säga något om vad hon angett som skäl?
– Det kan jag inte uttala mig om. Hon är fortfarande misstänkt för misshandel. Nu ska det utredas, säger Patric Mårdh.

Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.

Efter gripandet och förhör på plats gick Irene Lindgren och hennes familj hem tillsammans och drack kaffe.

– Jag har aldrig varit med om något liknande förut. Jag vet inte vem kvinnan var. Det var helt oprovocerat. Vi var bara på fel plats vid fel tidpunkt.

Hur mår du och din dotter idag?
– Vi mår båda bra under omständigheterna men igår kväll var jag chockad och kallsvettades. Om det inte vore för att jag hade en så tjock vinterjacka hade jag nog fått mer skador. Jag har något litet märke i ansikten, ont i höften och i armen.

Annons
Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

Kommer det här att påverka hur du går ut på Andersberg?
– Jag kommer att gå ut som vanligt. Jag är inte den rädda typen men jag kommer att vara mer observant. Om det skulle inträffa något liknande kommer jag att lämna platsen så fort jag kan och inte involvera mig. Det är inte de här tonårsligisterna man ska vara rädd för. Det kan vara den du minst anar.

Irene Lindgren har en rad förtroendeuppdrag inom Hyresgästföreningen region norra Skåne. Hon är ledamot i regionstyrelsen, sekreterare i föreningsstyrelsen Halmstad-Laholm och ordförande i den lokala Hyresgästföreningen Höghusen i Halmstad.

Läs också Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.