HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Förvaltaren har begränsat handlingsutrymme

Ronneby Hyresgästerna på Flisevägen i Kallinge utanför Ronneby är frustrerade. Ett av husen är tvångsförvaltat, men trots det är det inte mycket som förvaltaren Ronnebyhus kan göra.

Tvångsförvaltning är sista utvägen när en fastighetsägare inte sköter förvaltningen av ett hus. Men förvaltarens uppdrag är enbart att se till att det fungerar och finns sådant som el och vatten.

– Vi kan inte gå in och göra en totalrenovering av huset, det är det som krävs, säger Gun-Marie Offesson, tillförordnad vd på Ronnebyhus.

Läs ocksåOklart om ny ägare ska ta över skamfläcken i Strömstad

Går något sönder åtgärdas det och Ronnebyhus har också påtalat att elanläggningen i källaren är farlig. I sådana fall kan förvaltaren ställa krav på åtgärder från ägaren som också ska betala förvaltarens omkostnader.

– Vi kan inte göra mer, vi har uttömt våra möjligheter genom att söka tvångsförvaltning, säger Zeljko Kranjec, juridisk chef på Hyresgästföreningen sydost.

Läs även:

Läs ocksåBarbro bor i Strömstads skamfläck – "Tvångsförvaltning enda lösningen"

Tvångsförvaltning hjälpte inte

Läs också Hyresgäster klagar absolut mest på privata värdar Miljöinspektören: Stärk hyresgästernas rättigheter Bernt fick vänta två år på badrum - huset blev tvångsförvaltat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.