HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Förvaltaren har begränsat handlingsutrymme

Ronneby Hyresgästerna på Flisevägen i Kallinge utanför Ronneby är frustrerade. Ett av husen är tvångsförvaltat, men trots det är det inte mycket som förvaltaren Ronnebyhus kan göra.

Tvångsförvaltning är sista utvägen när en fastighetsägare inte sköter förvaltningen av ett hus. Men förvaltarens uppdrag är enbart att se till att det fungerar och finns sådant som el och vatten.

– Vi kan inte gå in och göra en totalrenovering av huset, det är det som krävs, säger Gun-Marie Offesson, tillförordnad vd på Ronnebyhus.

Läs ocksåHär har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt”Hyreshus i Överum.

Går något sönder åtgärdas det och Ronnebyhus har också påtalat att elanläggningen i källaren är farlig. I sådana fall kan förvaltaren ställa krav på åtgärder från ägaren som också ska betala förvaltarens omkostnader.

Annons

– Vi kan inte göra mer, vi har uttömt våra möjligheter genom att söka tvångsförvaltning, säger Zeljko Kranjec, juridisk chef på Hyresgästföreningen sydost.

Läs även:

Annons
Läs ocksåNya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimparFörbjudet att röka

Tvångsförvaltning hjälpte inte

Läs också Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus Stal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus Hem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i Mellansverige i topp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.