Annons

Förvaltaren har begränsat handlingsutrymme

Ronneby Hyresgästerna på Flisevägen i Kallinge utanför Ronneby är frustrerade. Ett av husen är tvångsförvaltat, men trots det är det inte mycket som förvaltaren Ronnebyhus kan göra.

Tvångsförvaltning är sista utvägen när en fastighetsägare inte sköter förvaltningen av ett hus. Men förvaltarens uppdrag är enbart att se till att det fungerar och finns sådant som el och vatten.

– Vi kan inte gå in och göra en totalrenovering av huset, det är det som krävs, säger Gun-Marie Offesson, tillförordnad vd på Ronnebyhus.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Går något sönder åtgärdas det och Ronnebyhus har också påtalat att elanläggningen i källaren är farlig. I sådana fall kan förvaltaren ställa krav på åtgärder från ägaren som också ska betala förvaltarens omkostnader.

Annons

– Vi kan inte göra mer, vi har uttömt våra möjligheter genom att söka tvångsförvaltning, säger Zeljko Kranjec, juridisk chef på Hyresgästföreningen sydost.

Läs även:

Annons
Läs ocksåBeslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt husetHuset kommer att omges av tvångsförvaltning.

Tvångsförvaltning hjälpte inte

Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.