HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Förvaltaren har begränsat handlingsutrymme

Ronneby Hyresgästerna på Flisevägen i Kallinge utanför Ronneby är frustrerade. Ett av husen är tvångsförvaltat, men trots det är det inte mycket som förvaltaren Ronnebyhus kan göra.

Tvångsförvaltning är sista utvägen när en fastighetsägare inte sköter förvaltningen av ett hus. Men förvaltarens uppdrag är enbart att se till att det fungerar och finns sådant som el och vatten.

– Vi kan inte gå in och göra en totalrenovering av huset, det är det som krävs, säger Gun-Marie Offesson, tillförordnad vd på Ronnebyhus.

Läs ocksåHem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i mellansverige i topp

Går något sönder åtgärdas det och Ronnebyhus har också påtalat att elanläggningen i källaren är farlig. I sådana fall kan förvaltaren ställa krav på åtgärder från ägaren som också ska betala förvaltarens omkostnader.

– Vi kan inte göra mer, vi har uttömt våra möjligheter genom att söka tvångsförvaltning, säger Zeljko Kranjec, juridisk chef på Hyresgästföreningen sydost.

Läs även:

Läs ocksåVärst 2: Här är värden som drivit över 500 rättsprocesser

Tvångsförvaltning hjälpte inte

Läs också Lättnad bland hyresgästerna efter tvångsförvaltningen Värstingvärd får maxstraff - hyreshus tvångsförvaltas Carina har 11 grader i lägenheten – värden har avsiktligt stängt av el och värme

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.