Annons

Fotboll för ett tryggare Öxnehaga

Jönköping Öxnehaga i Jönköping har tampats med en del sociala oroligheter. Men en fotbollscup blev en vändpunkt för området.

Hur skapar man ökad trygghet i ett bostadsområde? Hyresgästföreningen i Jönköping tog hjälp av en praktikant med uppdraget att bygga förtroende hos områdets ungdomar.

Alen Yakob utbildar sig till fastighetsförvaltare. Under sin sex veckor långa praktik hos Hyresgästföreningen. I det nya föreningshuset på området knöt han kontakt med ungdomar och fångade upp deras intresse för en fotbollscup. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det handlar om att hjälpa ungdomar att på egen hand anordna projekt. Jag har fungerat som bollplank och hjälpt till att genomföra arrangemanget, säger Alen Yakob.

Annons

Resultatet blev en stor fotbollscup med 12 anmälda lag och 120 spelare i åldern 12 till 16 år. Spelade gjorde allt från glada amatörer till mer rutinerade hobby-spelare. 

– Det kom en stor publik. Dagen blev en succé, konstaterar Alen Yakob. 

Läs ocksåOro och ilska efter kaosrenovering och sparkad vd i LidköpingHyresgästen Petra Carlsson tycker att AB Bostäders styrelse har en hel del att förklara efter den kaotiska renoveringen i kvarteret Leoparden samt vd:ns hastiga avsked.

Nu planerar Hyresgästföreningen i Jönköping att anordna ytterligare en fotbollscup i höst. Genom ökad närvaro i föreningshuset ska de också entusiasmera ungdomar till att skapa andra evenemang.

Annons

– Vi vill att de ska komma in i föreningslivet. Det bidrar till mer trygghet och engagemang i området, säger Gabriela Panevska-Ilik, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen. 

Läs också Här delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tveka Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar Fyrabarnsmamman Sarah tar från matkontot efter hyreshöjning: "Säger nej till glass till barnen" Victorias hem hyrdes ut innan hon flyttat ut – får 20 000 i kränkningsersättning: "Det är ingenting!"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.