HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fem nya hyror och en strandning

Dalarna De kommunala hyrorna i Malung-Sälen, Mora, Vansbro, Borlänge och Leksand är klara. Höjningarna ligger mellan 1,85 och 2,35 procent. Förhandlingarna med Orsabostäder har återigen strandat.
Foto: Lena Mattsson
Hyrorna hos Vansbrohem höjs med 2,35 procent från nyår.

Alla kommunala hyror utom två är nu färdigförhandlade i Dalarna. Vansbrohems hyresgäster får den högsta höjningen hittills i länet, 2,35 procent. Vansbrohems ursprungliga yrkande låg på 3,76 procent.

Leksandsbostäder höjer sina hyror med 1,85 procent från årsskiftet. Deras yrkande var en höjning med 2,6 procent.

Läs ocksåHöjda hyror hos Victoria Park i Göteborg

Malungshem och Morastrand höjer hyrorna med 1,95 procent. Malungshem ville höja 2,97 procent och Morastrand 2,86 procent.

Tunabyggen i Borlänge höjer hyran från 1 februari med 2,02 procent. Om de förhandlingen säger förhandlingsledare Johanna Lindström på Hyresgästföreningen i Borlänge:

– Vi har haft bra diskussioner och trevliga förhandlingsklimat där vi vägt olika intressen mot varandra. Dels att hyreshöjningen skulle bli måttlig, men också att det måste finnas utrymme för planerat underhåll. Vi är nöjda med uppgörelsen och ser fram mot fortsatt samarbete med Tunabyggen.

Läs ocksåSista stora hyresförhandlingen klar i Varberg

I Orsa har hyresförhandlingarna ännu en gång strandat.

Hyrorna i Falun och Ludvika är redan klara. Liksom de i Hedemora, Avesta, Säter, Gagnef och Rättvik.

Förhandlingarna med Bärkehus i Smedjebackens kommun och Norra Dalarnas Fastighets AB i Älvdalen beräknas vara klara innan jul.

Läs ocksåEtt halvår senare – nu är hyrorna hos Rikshem i Uppsala klara
Läs också Slarv med hyran gick till domstol Nya hyror hos Balder i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.