HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nya hyror i Falun och Ludvika

Dalarna Kopparstadens och Ludvikahems hyror för nästa år är klara efter förhandlingar med Hyresgästföreningen. I Falun höjs hyrorna för bostads- och studentlägenheter med 1,9 från 1 januari. Ludvikahem höjer med i genomsnitt 1,87 procent.
Foto: Lena Mattsson
Kopparstaden i Falun och Hyresgästföreningen har enats om en tvåårsuppgörelse. Nästa år höjs hyrorna med 1,9 procent och 2020 stiger hyrorna med 1,8 procent.

Uppgörelsen med Kopparstaden är tvåårig. Från första januari blir höjningen 1,9 procent. 1 januari 2020 höjs hyrorna för bostads- och studentlägenheter med 1,8 procent.

I ett pressmeddelande skriver Ludvikahems vd Ulf Rosenqvist att ”Hyresförhandlingen har präglats av en gemensam god syn på långsiktighet och ekonomisk hållbarhet. Hyreshöjningen innebär att bolaget kompenseras för den kostnadsprisutveckling som är i samhället och får goda förutsättningar att under 2019 öka underhållsinsatserna i bostadsbeståndet.”

Läs ocksåSista stora hyresförhandlingen klar i Varberg

Den genomsnittliga hyreshöjningen för en lägenhet hos Ludvikahem blir 1,87 procent från 1 januari.  Hyreshöjningen varierar mellan 0 och 225 kronor i månaden per lägenhet på grund av den differentierade hyressättningen som tillämpas.

 

 

Läs ocksåEtt halvår senare – nu är hyrorna hos Rikshem i Uppsala klara
Läs också Slarv med hyran gick till domstol Nya hyror hos Balder i Göteborg Hyror pressas upp av koncept

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.