Annons

God man ifrågasätter hyressättning i Hasslarp

Helsingborg Är det rimligt med över sju tusen i hyra för en etta i Hasslarp? Det frågar sig den gode mannen som har bett hyresnämnden utreda saken.
Foto: Petra Martinsson
En god man i Helsingborg reagerade på hyresgästens saftiga hyresavi. Mannen har nu vänt sig till hyresnämnden i Malmö för att saken ska undersökas närmare.

För enrummaren på 38 kvadratmeter betalar hyresgästen i Hasslarp 7 210 kronor i månaden. En summa som hyresgästens gode man ställer sig frågande till.

Enligt hyresgästens kontrakt ingår det dessutom inte någon trappstädning i hyran. Städningen av trappan ska hyresgästen sköta tillsammans med övriga hyresgäster i fastigheten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästens gode man har vänt sig till hyresnämnden med frågan om hyran är skälig eller inte. Nämnden ska nu undersöka om den privata värden är intresserad av att delta i ett medlingssamtal med berörda parter.     

Annons

Uppdatering: Ärendet lades ner i maj 2019 eftersom parterna förlikades. Hyresgästens hyra sänktes av värden.

 

Annons
Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.
Läs också Risk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!" Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.