HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

God man ifrågasätter hyressättning i Hasslarp

Helsingborg Är det rimligt med över sju tusen i hyra för en etta i Hasslarp? Det frågar sig den gode mannen som har bett hyresnämnden utreda saken.
Foto: Petra Martinsson
En god man i Helsingborg reagerade på hyresgästens saftiga hyresavi. Mannen har nu vänt sig till hyresnämnden i Malmö för att saken ska undersökas närmare.

För enrummaren på 38 kvadratmeter betalar hyresgästen i Hasslarp 7 210 kronor i månaden. En summa som hyresgästens gode man ställer sig frågande till.

Enligt hyresgästens kontrakt ingår det dessutom inte någon trappstädning i hyran. Städningen av trappan ska hyresgästen sköta tillsammans med övriga hyresgäster i fastigheten.

Läs ocksåTröttnade på skällande hund - hyresgäst sägs upp

Hyresgästens gode man har vänt sig till hyresnämnden med frågan om hyran är skälig eller inte. Nämnden ska nu undersöka om den privata värden är intresserad av att delta i ett medlingssamtal med berörda parter.     

Läs också Halmstadvärd lyckas höja hyran – men inte så mycket Pojkvän flyttar – hyresgäst får behålla kontrakt JO-kritik mot Hyresnämnden - stora brister i handläggningen Svartmögel fäller Laholmsbo

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.