Annons

God man ifrågasätter hyressättning i Hasslarp

Helsingborg Är det rimligt med över sju tusen i hyra för en etta i Hasslarp? Det frågar sig den gode mannen som har bett hyresnämnden utreda saken.
Foto: Petra Martinsson
En god man i Helsingborg reagerade på hyresgästens saftiga hyresavi. Mannen har nu vänt sig till hyresnämnden i Malmö för att saken ska undersökas närmare.

För enrummaren på 38 kvadratmeter betalar hyresgästen i Hasslarp 7 210 kronor i månaden. En summa som hyresgästens gode man ställer sig frågande till.

Enligt hyresgästens kontrakt ingår det dessutom inte någon trappstädning i hyran. Städningen av trappan ska hyresgästen sköta tillsammans med övriga hyresgäster i fastigheten.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hyresgästens gode man har vänt sig till hyresnämnden med frågan om hyran är skälig eller inte. Nämnden ska nu undersöka om den privata värden är intresserad av att delta i ett medlingssamtal med berörda parter.     

Annons

Uppdatering: Ärendet lades ner i maj 2019 eftersom parterna förlikades. Hyresgästens hyra sänktes av värden.

 

Annons
Läs ocksåKvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuldHyreslagen och ett trapphus
Läs också Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar Tog 7 000 kronor i hyra för ett rum – nu krävs värden på 59 000 kronor Attackerade granne med kniv – blir av med lägenheten: "Då åker man ut" Stanken av kattkiss så stark att grannar nästan kräktes – 79-årig kvinna tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.