Annons

Gratis internet för Övikshems hyresgäster

Örnsköldsvik Nu kan alla Övikshems hyresgäster surfa gratis.
Foto: Övikshem
13-åringen Felix fixade fri surf för alla grannar.

Övikshem erbjuder nu fri internetuppkoppling till sina hyresgäster med fiberanslutning, utan att separata abonnemang eller avtal krävs.
Detta tack vare ett medborgarförslag som skickats in från 13-årige Felix Andersson till kommunfullmäktige. Han tackades officiellt vid pressträffen för ”släppet av nätet”.

Uppkopplingen är på 2 Mbit/sek, vilket enligt Övikshem är tillräckligt för att kunna använda internets mest grundläggande funktioner, så som att surfa på webben, läsa e-post och utföra enklare samhällsärenden.
För de som vill ha mer prestanda i kabeln och betalar för det kan uppgradera sig.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Övikshem ser satsningen som en motverkan till digitalt utanförskap, att det är viktigt att ett allmännyttigt bostadsbolag kan erbjuda hyresgästerna den servicen i sin bostad.
– Vi är mycket glada över att vi som Örnsköldsviks största bostadsbolag lyckats skapa förutsättningar för våra hyresgäster att ta del av digitaliseringens möjligheter, säger Övikshems vd Lars Österlund.
För de lägenheter i fastighetsbeståndet som idag inte är anslutna till fibernätet kommer en plan att tas fram för att ansluta även dem, lovar Övikshem.

Annons
Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.