HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Gratis internet för Övikshems hyresgäster

Örnsköldsvik Nu kan alla Övikshems hyresgäster surfa gratis.
Foto: Övikshem
13-åringen Felix fixade fri surf för alla grannar.

Övikshem erbjuder nu fri internetuppkoppling till sina hyresgäster med fiberanslutning, utan att separata abonnemang eller avtal krävs.
Detta tack vare ett medborgarförslag som skickats in från 13-årige Felix Andersson till kommunfullmäktige. Han tackades officiellt vid pressträffen för ”släppet av nätet”.

Uppkopplingen är på 2 Mbit/sek, vilket enligt Övikshem är tillräckligt för att kunna använda internets mest grundläggande funktioner, så som att surfa på webben, läsa e-post och utföra enklare samhällsärenden.
För de som vill ha mer prestanda i kabeln och betalar för det kan uppgradera sig.

Läs ocksåHFAB säger nej till byte

Övikshem ser satsningen som en motverkan till digitalt utanförskap, att det är viktigt att ett allmännyttigt bostadsbolag kan erbjuda hyresgästerna den servicen i sin bostad.
– Vi är mycket glada över att vi som Örnsköldsviks största bostadsbolag lyckats skapa förutsättningar för våra hyresgäster att ta del av digitaliseringens möjligheter, säger Övikshems vd Lars Österlund.
För de lägenheter i fastighetsbeståndet som idag inte är anslutna till fibernätet kommer en plan att tas fram för att ansluta även dem, lovar Övikshem.

Läs också Norrland får betala när rika Stockholmskommuner "dumpar" bostadslösa Så drabbas bostadslösa av social dumpning: Familjen fick en enkel biljett till Kramfors Protesterna hjälpte inte: Ludvikahem säljer 147 lägenheter Miljöinspektören: Stärk hyresgästernas rättigheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.