HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Gravljus risk för uppsägning

Kalmar Hyresvärden ville säga upp en hyresgäst för sena hyror och en brand. Hyresnämnden ger mannen rätt att bo kvar.

En privat hyresvärd i Oskarshamn vände sig till hyresnämnden för att få en hyresgäst att flytta. Hyresvärden har flera skäl.

Hyresgästen var sen med hyran tre gånger under 2016. Därefter har han betalat sin hyresskuld och hyran i rätt tid men hyresvärden anger även hyresskulder från 2012 och 2013 som skäl. Även de skulderna har mannen betalat.

Läs ocksåEfter årets rekordhöjning – nu kommer nästa hyressmäll, Lars, 71: ”Ett svek”Lars Toftmar, hyresgäst i Ystad.

Dessutom orsakade hyresgästen en brand i huset genom att lämna en lykta med två gravljus utan tillsyn i de gemensamma utrymmena. Därför menar bostadsbolaget att hyresgästen åsidosatt sina skyldigheter enligt hyresavtalet.

Annons

Hyresgästen företräddes av Hyresgästföreningens jurist som vid hyresnämndens sammanträde uppgav att hyresskulden berodde på att autogirot inte fungerade, och att hyresskulden var betald. Hyresgästen hade litat på att hyran drogs via autogiro och kontrollerade aldrig betalningarna, men har numera sett över sina rutiner. Försenade hyror från 2012 och 2013 ligger långt bak i tiden. Branden var en olyckshändelse. Polisanmälan ledde aldrig till åtal. Hyresgästen har ersatt bostadsbolaget för skadan.

Hyresnämnden avslår bostadsbolagets ansökan. Hyresgästen får bo kvar. Nämnden gör bedömningen att hyresgästen under 2016 skött sitt boende utöver tre obetalda hyror. Vad gäller branden och de allvarligaste hyresmissarna ligger det relativt lång tillbaka i tiden.

Annons
Läs ocksåVärden bröt upp Rogers källarförråd - skulle vårstädaMan som sitter i en fåtölj.
Läs också Efter flera misstag - nu får hyresgästerna anmäla felen till en jurist Uppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus Hyresgäst laddade batteri till elcykel i lägenhet – anklagas för brandskador på 250 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.