Annons

Härjegårdar räddas från konkurs

Härjedalen Efter flera års övervärdering av fastigheterna tvingas kommunen skjuta till 13 miljoner för att rädda bolaget från konkurs.

Revisorerna har under flera års tid begärt en omvärdering av fastigheterna som man ansett vara för högt värderade. När detta slutligen gjordes under förra året sänktes värdet på fastigheterna kraftigt och kommunen har tvingats agera för att rädda det ekonomiskt hårt drabbade bostadsbolaget.

Som en del av en nyemission på totalt 35 miljoner skjuter Härjedalens kommun till 13 miljoner för att få rätsida på bostadsbolaget. Trots att kommunen själva har ett kraftigt minus i kassan. Prognosen pekar på ett underskott på över 20 miljoner.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Under 2016 får det här en negativ påverkan på kommunens resultat, men alternativet var att låta Härjegårdar gå i konkurs, säger bostadsbolagets vd Stig Holm till P4 Jämtland.

Annons

Efter fastighetsvärderingen visade också kommunens egna miljö- och byggnadsinspektörers rapporter under hösten att skicket på många av kommunens fastigheter är dåligt, vilket kommer att kosta mycket pengar framöver.

Läs ocksåKrisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk kraschHyreshus till salu

– Det finns ett betydande släpande underhållsbehov och det är stora kostnader, säger Stig Holm.

Annons

Förutom vd i bostadsbolaget sitter han även som ersättare i kommunstyrelsen som fattar beslutet om Härjegårdars framtid. Men Stig Holm menar att det i sig inte innebär några problem. Skulle det finnas risk för jäv så deltar han inte i beslutsfrågan.

Läs också Värdens storsatsning: Ett klipp att låta robotar sköta mattorna Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Planen som ska ta Härjegårdar ur krisen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.