Annons

Hebygårdar vill höja hyrorna med 3,6 procent

Heby Inför nästa år vill kommunala Hebygårdar höja hyrorna för sina hyresgäster med 3,6 procent. Ett stort underhållsbehov är en av de bakomliggande orsakerna.

Enligt bolagets vd Ove Hedberg skulle Hebygårdar egentligen behöva höja hyrorna mycket mer än så.

– Vi har ju ett krav på oss att vara affärsmässiga och försöker hålla intäkterna högre än kostnaderna. Och så har vi ett oändligt stort underhållsbehov av hela vårt bestånd, det är stamrenoveringar som behöver göras till exempel.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Förhandlingarna startar senare under hösten.  Hebygårdar är ett av de första kommunala bostadsbolagen i landet som lämnar in sina krav till Hyresgästföreningen inför årets förhandlingsomgång.

Annons

– Det finns all anledning att hålla igen kraven på hyreshöjningar. Ekonomin är tuff för många hyresgäster. För att inte hota köpkraften och den ekonomiska tillväxten bör kraven hållas på låga nivåer, säger Hans-Göran Lång, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

 

Annons
Läs ocksåMarianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde”
Läs också Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.