Annons

Hebygårdar vill höja hyrorna med 3,6 procent

Heby Inför nästa år vill kommunala Hebygårdar höja hyrorna för sina hyresgäster med 3,6 procent. Ett stort underhållsbehov är en av de bakomliggande orsakerna.

Enligt bolagets vd Ove Hedberg skulle Hebygårdar egentligen behöva höja hyrorna mycket mer än så.

– Vi har ju ett krav på oss att vara affärsmässiga och försöker hålla intäkterna högre än kostnaderna. Och så har vi ett oändligt stort underhållsbehov av hela vårt bestånd, det är stamrenoveringar som behöver göras till exempel.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Förhandlingarna startar senare under hösten.  Hebygårdar är ett av de första kommunala bostadsbolagen i landet som lämnar in sina krav till Hyresgästföreningen inför årets förhandlingsomgång.

Annons

– Det finns all anledning att hålla igen kraven på hyreshöjningar. Ekonomin är tuff för många hyresgäster. För att inte hota köpkraften och den ekonomiska tillväxten bör kraven hållas på låga nivåer, säger Hans-Göran Lång, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

 

Annons
Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken
Läs också Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.