HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Helén bytte skrubben i storstan mot en fyra i Helsingborg

Helsingborg En bostad du inte trivs med kan vara biljetten till din drömlägenhet. Helén Enqvist har flyttat land och rike runt genom att byta ett kontrakt mot ett annat.
Det började i en ”skrubb” i Vällingby i slutet på 90-talet. Lägenheten var på 24 kvadrat, hade bara en kokvrå och saknade dusch.
– Jag hade just startat eget företag, var singel och hade inte råd med någon hög hyra, säger Helén Enqvist. Den kostade 1 700 i månaden och jag tänkte att det är i alla fall en början. Jag kan ju alltid byta den sedan.
 
Skrubben byttes, efter intensivt surfande på bostadsbytarsajterna, mot en tvåa i Göteborg och något år senare en etta i Helsingborg. För ett år sedan, när dottern föddes bytte Helén sin och sambons lägenheter mot en fyra.
– Det tar tid att byta, jag har tillbringat massor av tid på nätet. Dessutom kollar bostadsbolagen upp en noga eftersom det förekommer bluffbyten och svarta pengar, säger Helén. Men det är ett bra sätt att komma förbi alla köer och få den lägenhet man behöver.

Fakta: Bostadsbyten på nätet


Idag är 10-årsjubilerande sajten Björnsbytare.se en av Sveriges största bostadsbytarsajter. I starten fanns bara ett hundratal annonser; idag vill över 9000 annonsörer byta lägenhet. ”Ungefär en handfull byten genomförs varje dag”, säger Björn Stenberg, datakonsult och grundare av sajten. ”Den typiske bostadsbytaren är någon mellan 18 och 75 – vem som helst, alltså” säger Björn Stenberg. Det var när en kompis som skiljt sig ville byta till en mindre lägenhet som Björn fick idén till sajten.

Läs också Pojke föll sex meter när balkongen gav vika – hyresvärden dömd på nytt Hyresvärd slarvade med deposition på 23 000 kronor – nya ägaren tvingas betala igen Om hyresvärden stämmer dig - så gör du för att inte bli ruinerad i rätten Värden ville vräka covidsjuk 72-åring - utreddes för terrorism och penningtvätt Fiffi tog strid - fixade 200 000 kronor till sig och grannarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.