Annons

Helsingborgare ändrade adress sexton gånger på tre år – uppsagd

Helsingborg Enligt folkbokföringsregistret har mannen flyttat mellan hyresrätten i Helsingborg och lägenheten i Småland sexton gånger de senaste tre åren. Hyresvärden menar att hyresgästen ägnar sig åt olovlig andrahandsuthyrning och har sagt upp hyreskontraktet.
Foto: Pixabay
Enligt det register som hyresvärden har lämnat in till hyresnämnden i Malmö har hyresgästen ändrat folkbokföringsadress 16 gånger sedan augusti 2015.

I december 2015 skrev hyresgästen på kontraktet för hyresrätten i Helsingborg. Tre månader senare skrev sig mannen istället på en adress i Småland. Enligt utdraget ur folkbokföringsregistret, som har lämnats in till hyresnämnden i Malmö, bodde mannen endast i Småland i en knapp månad innan han återigen flyttade tillbaks till Helsingborg. Mannen fortsätter att, med jämna mellanrum, skifta adress mellan de två boendeorterna de kommande tre åren.

Hyresvärden menar att mannens faktiska boende finns i Småland och att lägenheten i Helsingborg olovligen hyrs ut i andra hand. En av anledningarna till detta är att en annan man stod skriven på adressen i Helsingborg medan hyresgästen var skriven på adressen i Småland tillsammans med en kvinna. När värden skickade en varning skrev sig hyresgästen återigen på adressen i Helsingborg. Enligt hyresvärden bekräftar även boende i hyreshuset att det bor två andra personer i bostaden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Om hyresgästen bor i Helsingborg eller Småland är det nu upp till hyresnämnden att reda ut. I december möts parterna i nämnden. 

Annons
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.