HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hem & Hyra får fler läsare

Nyheter Granskning av landets värsta värdar, besök hos populära hyresgäster och senaste nytt om bostadsbranschen. Hem & Hyras journalistik fortsätter att uppskattas av läsarna. Nu är det fler som läser tidningen.

Det är en dyster tid för många papperstidningar. Läsarsiffrorna går ner på bred front. Men Hem & Hyras reportage och granskningar av hyresmarknaden uppskattas fortsatt av läsarna. Antalet tidningsläsare ökar, enligt nya siffror från mätinstitutet Orvesto.

I genomsnitt 325 000 läsare bläddrar i varje nummer av tidningen enligt den senaste mätningen. Det är en ökning sedan förra mätningen, då siffran var 307 000. Jämfört med förra året har läsningen också gått upp.

Läs ocksåPlanerade ombildningen splittrar de boende: "Lägg korten på bordet. Varför ska ni sälja?"Ammal Said framför Hyresgästföreningens tält på Bondegärdet i Hjällbo.

– Det finns ett stort intresse för de frågor vi bevakar och få andra som gör det. Vi har en stor trovärdighet för vår journalistik, säger Susanna Skarrie, chefredaktör för Hem & Hyra.

– Det jag tycker är intressant är att läsarna är väldigt intresserade även av relativt komplicerade frågor och vår grävande journalistik. Bostadsfrågan bubblar med ett ökat politiskt intresse, och på det följer ett ökat intresse även hos andra. Det är både en extrem vardagsfråga och en politisk fråga på högsta nivå. Den rör hela samhället.

Hem & Hyras särskilda organisation med lokalredaktörer och bevakning på orter i hela Sverige är dessutom unik.

Läs ocksåVärsta värden har gjort byn ökänd – möt den andra sidan av BlötbergetEn delad bild där det ena fotot visar en helt nedisad fasad medan det andra fotot visar ett ungt par med sin bebis, framför sitt hus.

– Vi är nog den enda tidning som har en sådan tyngdpunkt på lokal journalistik vilket också visat sig vara en framgångsfaktor. Det gör att vi kan gräva djupt lokalt men även få en unik överblick över helheten, säger Susanna Skarrie.

Läs också Från Italien till Gamla stan - här blir balkongerna läktare Tusentals gröna jobb skapar akut bostadsbrist och oro i Norrland Christina har utsatts för trakasserier i flera år: "Jag blir lika rädd varje gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.