Annons

Hem & Hyra når fler

Nyheter Vad har Kungliga magasinet och Hem & Hyra gemensamt? Jo, de är en av de få tidskrifter som läses av fler.
Hem & Hyra ökar med 5 000 läsare i senaste Orvesto-mätningen.

Det råder tuffa tider inom tidningsbranschen. De allra flesta tidningar tappar läsare, eftersom människor förändrat sina läsmönster och till stor del söker efter information på internet. Men det finns några tidningar som sticker ut och Hem & Hyra är en av dem! Jämfört med första kvartalet i år så ökade Hem & Hyra under andra kvartalet med 5 000 läsare upp till i genomsnitt 328 000 läsare per nummer, enligt Orvesto Konsument, som undersöker räckvidden för tidningar och tidskrifter i Sverige.

Förutom Hem & Hyra är det framför allt nischade tidningar som går framåt. Exempelvis Kungliga magasinet och Vego, som skriver om vegetarisk matlagning.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Vi skriver om saker om berör i vardagen. Rättigheter och skyldigheter i boendet. Hur vi bor och bostadsbristen som de allra flesta berörs av på något sätt, säger Susanna Skarrie, chefredaktör och ansvarig utgivare på Hem & Hyra.

Annons

I början av året, i samband med att Hem & Hyra firade 10 år, gjordes tidningen om litegrann. Bland annat delades de lokala sidorna upp i två sektioner. Läsare brukar vara skeptiska till omgörningar, men Hem & Hyras förändringar tycks inte ha påverkats negativt. Sett över några år så ligger läsarsiffrorna stabilt mellan 320 000 och 360 000 läsare per nummer.

– Läsarna känner igen sin tidning. Att vi är extremt lokala är en av styrkorna. I en tid då nästan all läsning av papperstidningar minskar så är det en framgång att ligga på stabila läsarsiffror, säger Susanna Skarrie.

Annons
Läs ocksåAllt fler läser Hem & Hyra
Läs också Hem & Hyra tog hem segern Gösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt” Fler än någonsin läser Hem & Hyra: "Berör många människor" Femårige Nima dog i hissolyckan – nu läggs utredningen ned

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.