Annons

Henrik hade tur i oturen

Nyheter ​Först reagerade han på att lyset var tänt i hallen. ”Sedan såg jag att min kattunge var alldeles skakad – och att altandörren var uppbruten.” I det läget var Henrik glad att han just hade gått en säljkurs.
Lägenheten ligger centralt i Halmstad, nära Nissans strand. Här har Henrik Göransson, 24, bott och trivts i flera år. Liksom var femte ung man hade han dock inte brytt sig om att ha någon hemförsäkring.
– Man har ju inte hunnit skaffa på sig så mycket av värde, så jag tänkte inte att det behövdes.
I jobbet som bilförsäljare gick han en kurs i höstas och fick i uppgift att  kontakta en duktig säljare. Det resulterade i att Henrik tecknade hemförsäkring hos If.
En söndagskväll tre månader senare gick han och såg filmen ”Arn” med sin tjej. Under tiden försvann hans 40 tums platt-tv, spelkonsolen, alla tv-spel, smycken och två kameror, bland annat. Tjuvarna hade gått igenom varenda låda.
 
När den värsta chocken lagt sig var Henrik lättad över att han hade försäkrat sig. Men sedan kom frågorna:
– Herregud, hur ska jag hitta alla kvitton och dokument? tänkte jag. Och skulle de tro att jag lurades eftersom  jag precis hade tecknat försäkringen?
Henrik oroade sig i onödan. Det räckte med att han tog fram de kvitton som fanns, lämnade namn och nummer på personer han hade fått presenter ifrån och beskrev annat han inte hade bevis på att han hade ägt.
– Efter tio dagar hade jag  likvärdiga eller bättre grejer. Allt hade ju sjunkit i värde, men jag kunde till exempel köpa andra tv-spel än de jag redan hade spelat klart.
 
Det är en tröst. Likaså att katten Oliver mår bra igen. Men händelsen har ändå satt sina spår.
– Det här är den enda lilla plätt på jorden som är min, det allra heligaste jag har. Det var riktigt jobbigt att någon hade tagit sig in här. Det största plåstret på såret var att jag ändå hade en bra försäkring.
 

Annons
Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Ett år efter sprängningen – nu får Johan rätt till skadestånd men vissa grannar blir utan: "Många mår fortfarande dåligt" "Spårlöst inbrott" direkt efter flytten – Niklas utan ersättning för sina vapen Därför hamnar problemområdets nota på hyran: ”Nu gäller det att se upp” Jan-Åke får betala när det brinner - unik hyreshöjning i Landskrona Bjarne såg på när hans hem förstördes av elden - polisen misstänker mordbrand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.