Annons

Hinkar med kiss i trapphuset och avföring i källaren

Malmö Hyresgästen och hans vänner ställer till med oreda i fastigheten. Efter att dels ha hotat en granne till livet och ställt ut hinkar med kiss i trapphuset, vill nu hyresvärden vräka hyresgästen.
Hyresgästen och hans inneboende har bland annat ställt ut en hink med kiss och avföring. (bilden är arrangerad)
Foto: Fredrik Rubin
Hyresgästen och hans inneboende har bland annat ställt ut en hink med kiss och avföring. (bilden är arrangerad)

Då och då stör grannar varandra, att samsas om ytorna i ett hyreshus kan ibland vara svårt. För hyresgästerna i en fastighet i centrala Malmö, är prövningarna många, svåra och i vissa fall motbjudande. Under en längre period har en hyresgäst i sextioårsåldern och hans inneboende vänner levt rövare i hyreshuset. Detta enligt hyresvärden som anklagar hyresgästen och hans inneboende för att ha kastat föremål ut genom lägenhetens fönster. Sällskapet ska även ha skrikit i trapphuset om nätterna och lämnat kvar skräp och brinnande cigaretter. En granne ska dessutom ha hotats till livet och en av de inneboende ska ha hämtats av polisen vid ett annat tillfälle. Hyresvärden anklagar även sextioåringen för att ha orsakat en vattenläcka i badrummet med fuktskador i lägenheten en trappa ner som följd. När hantverkare kom till platsen för att åtgärda vattenläckan, ertappades en inneboende med att ogenerat stå och kissa på badrumsgolvet.

Det skulle snart visa sig att det inte var sista gången som hyresgästen och hans vänners kroppsvätskor skulle komma på tal. Så sent som i januari i år ska någon i sällskapet ha ställt ut en stinkande hink med urin och avföring i trapphuset. Ett beteende som inte upphört trots tillsägelser. Sällskapet ska även ha tagit sig in i en toalett i källaren som tillhör hyresvärdens personal. Denna ska ha vanvårdats så till den milda grad att den nu är obrukbar. Även på källarens golv ska sällskapet ha uträttat sina behov. I hyresvärdens ansökan till hyresnämnden, i vilken det större privata fastighetsbolaget vill vräka hyresgästen, framgår det att hyresvärdens personal kommit på en inneboende på bar gärning när han kissat mot en vägg i källaren.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

När hyresvärden tillsammans med socialtjänsten och hyresgästens gode man konfronterade honom med anklagelserna, gav sextioåringen en förklaring. Problemet enligt honom är att han träffar okända människor när han är ute på stan som han bjuder hem. Väl i lägenheten har han inte mage att avvisa gästerna från lägenheten. Han ska också ha en benägenhet att dela ut lägenhetsnycklar till gästerna. För att få bukt med problemen har hyresvärden dels bytt lås och låtit väktare kontrollera fastigheten två gånger om dagen. Men trots tillsägelser och åtgärder har situationen eskalerat. Hyresgästen har genom sin gode man valt att bestrida anklagelserna. Därför är det nu upp till hyresnämnden i Malmö att höra båda parter i ärendet.

Annons
Läs också Johnny ville rädda sin bror från hemlöshet – blev uppsagd tre gånger: "Känns som en häxjakt" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Hotbrev, hårspray och skurvatten i brevinkastet: "Jag vågade knappt röra mig i lägenheten" Gängkrig på tapeten: "Symbol för att våldet blivit en del av stad och hemmiljö"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.