Annons

Tände eld på sin grannes dörr – nu får han avslag i hovrätten

Göteborg Den göteborgare som mist sin lägenhet efter att ha anlagt en brand i sitt hyreshus överklagade till hovrätten. Men hyresnämndens beslut ligger fast. Mannen är uppsagd.

Som Hem & Hyra tidigare berättat var det en dramatisk dag i maj som ledde till att mannen från början blev av med sin hyreslägenhet på Hisingen i Göteborg. Den medelålders mannen tände eld på sin grannes ytterdörr, jagade honom med kniv och togs på bar gärning av polisen när han anlade en brand i trapphuset.

Mannen erkände gärningarna, och hyresnämnden gick på hyresvärden Poseidons linje och sade upp hyreskontrakten. På grund av händelsernas allvar fick Poseidon dessutom lov att genomföra uppsägningen innan den vunnit laga kraft. I augusti verkställde Kronofogdemyndigheten hyresnämndens beslut och avhyste mannen från lägenheten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Mannen har också dömts för försök till mordbrand av Göteborgs tingsrätt.

Annons

Trots att mannen avhysts från lägenheten har han ändå överklagat hyresnämndens beslut till Svea hovrätt. Men hovrätten går på samma linje som hyresnämnden, och avslår överklagandet.

I sitt beslut skriver hovrätten att mannens försök att anlägga bränder ”är ett angrepp på den utsatta hyresgästens rätt till trygghet i sin bostad och utgör med hänsyn till sin art en… särskilt allvarlig störning”.

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.
Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.