HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tände eld på sin grannes dörr – nu får han avslag i hovrätten

Göteborg Den göteborgare som mist sin lägenhet efter att ha anlagt en brand i sitt hyreshus överklagade till hovrätten. Men hyresnämndens beslut ligger fast. Mannen är uppsagd.

Som Hem & Hyra tidigare berättat var det en dramatisk dag i maj som ledde till att mannen från början blev av med sin hyreslägenhet på Hisingen i Göteborg. Den medelålders mannen tände eld på sin grannes ytterdörr, jagade honom med kniv och togs på bar gärning av polisen när han anlade en brand i trapphuset.

Mannen erkände gärningarna, och hyresnämnden gick på hyresvärden Poseidons linje och sade upp hyreskontrakten. På grund av händelsernas allvar fick Poseidon dessutom lov att genomföra uppsägningen innan den vunnit laga kraft. I augusti verkställde Kronofogdemyndigheten hyresnämndens beslut och avhyste mannen från lägenheten.

Läs ocksåHabo har dyrast hyror i länet

Mannen har också dömts för försök till mordbrand av Göteborgs tingsrätt.

Trots att mannen avhysts från lägenheten har han ändå överklagat hyresnämndens beslut till Svea hovrätt. Men hovrätten går på samma linje som hyresnämnden, och avslår överklagandet.

I sitt beslut skriver hovrätten att mannens försök att anlägga bränder ”är ett angrepp på den utsatta hyresgästens rätt till trygghet i sin bostad och utgör med hänsyn till sin art en… särskilt allvarlig störning”.

Läs ocksåAnnorlunda vara fastighetsskötare i glesbygd
Läs också Platen varnar boende för låsbluff Hon är den nya ordföranden i Kalmar De vandrar för ett tryggare bostadsområde i Åtvidaberg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.