Annons

Höjda hyror hos privatvärdar i Kungsbacka och Mölndal

Kungsbacka UPPDATERAD. Nu höjs hyrorna hos flera olika fastighetsägare i Mölndal och Kungsbacka. Höjningen omfattar bland annat Aranäs, Kungsbackas största privatvärd.

Det är två olika hyresuppgörelser som blivit klara nästan samtidigt.

Den ena uppgörelsen berör privata fastighetsägare i Kungsbacka som företräds av Fastighetsägarna GFR.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Störst av dem är Aranäs, med 2 100 lägenheter.

Dessutom ingår bland andra HSB och Trollängen.

GFR Kungsbacka hade yrkat på att få höja hyrorna med 3,5 procent. Nu blir höjningen mellan 1,69 procent och 2,16 procent, beroende på vilket hus man bor i.

Läs ocksåPer fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandlaEn tredelad bild med en äldre man, ett utsnitt av ett hyreskontrakt med ett stycke om förhandlingsklausul markerad, och en yngre kvinna.

Höjningen gäller från den 1 april i år.

Annons

Förra året var hyreshöjningen i snitt 0,92 procent, så ökningen i år är nästan dubbelt så stor. Det är en utveckling som följer trenden både i regionen och i landet i stort.

Däremot har uppgörelsen dröjt onödigt länge. Det anser Tommy Dunerstrand, som är förhandlingsansvarig på Hyresgästföreningen Västra Sverige.

Läs ocksåVärden höjde hyran utan att förhandla - nu får Per och Eva pengar tillbakaEn äldre man och kvinna som står i en lägenhet. I bakgrunden skymtar ett vitrinskåp, en kakelugn, en spegel med förgylld ram och en kristallkrona.

– Vi upplever att man har väntat in att andra uppgörelser ska bli klara. Vi och Fastighetsägarna har träffats ganska många gånger. Det är inte till gagn för hyresgästerna, många har hört av sig och undrar vad som sker, säger Tommy Dunerstrand.

Även i Mölndal höjs hyran hos ett antal privata hyresvärdar, bland andra Skandia och Sverigehuset , som företräds av ombudet RCB Fastighetsutveckling.

Höjningen där blir mellan 1,4 och 2,1 procent. Även i detta fall från och med den 1 april. Ingen höjning för perioden januari–mars.

Annons

Uppgörelsen med RCB Mölndal sträcker sig till och med den 31 mars 2020.

LÄS MER:

Så mycket höjer halländska värdar hyran 2019 – hela listan

Så mycket höjer västsvenska värdar hyran 2019 – hela listan

Läs också Hyresvärdar försöker lura sig till hyreshöjning: "Bedrägligt beteende" Lars betalar inte värdens smyghöjning: ”Det handlar om solidaritet” Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.