HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Privata värdar vill höja hyran i Varberg och Kungsbacka

Varberg Derome Förvaltning, Aranäs och ett flertal andra privatvärdar i Varberg och Kungsbacka vill höja hyrorna nästa år. Just nu pågår förhandlingar med Hyresgästföreningen.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Torget i Varberg.

Bor du hos en privat hyresvärd i Varberg eller Kungsbacka? Då kan det vara din hyra som ligger på förhandlingsbordet i dagarna, då ombudet Fastighetsägarna GFR möter Hyresgästföreningen för att nå en uppgörelse.

De värdar som förhandlar via Fastighetsägarna GFR har yrkat på att få höja hyrorna med 3,5 procent från och med 1 januari nästa år. I gruppen ingår bland annat Aranäs, Derome Förvaltning och delar av Fortinovas bestånd.

Läs ocksåHär är värdarna som vill höja din hyra i Halland 2019

Kommunala Kungsbackavärden Eksta har sedan tidigare inlett förhandlingar om nästa års hyror. Ingångsbudet är även där 3,5 procent.

Kommunägda Varbergs Bostad tecknade i våras ett avtal med Hyresgästföreningen som löper på till april nästa år.

Senast privatvärdarna inom GFR höjde hyrorna i Varberg var i mars i år. Då fick hyresgästerna en höjning på mellan noll och 1,6 procent, beroende på var man bor.

Läs ocksåSå mycket höjer halländska värdar hyran 2018 – hela listan
  • Här hittar du hela länslistan över de halländska hyreshöjningarna för 2018.
  • Här ser du vilka halländska bostadsbolag som hittills har börjat förhandla om höjda hyror för 2019.

Läs också Här slipper hyresgästerna hyreshöjning 2021 Hyresklart för Byggebo – hyran höjs 0,99 procent nästa år Hyresgästföreningen efter Svalövsbostäders strandning: "Orimligt och inhumant bud"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.