Annons

Hot dras tillbaka

Haninge Hyresgästföreningen tänker inte ansöka om tvångsförvaltning av Akelius lägenheter i Västerhaninge. Bolaget har lovat att rätta till bristerna.

– Jag känner att de ansvariga på Akelius lyssnar på oss. Nu ska de rätta till vissa saker och det är vi nöjda med, säger Bengt Öhman, jurist på Hyresgästföreningen Stockholm.

Det var innan sommaren som Hyresgästföreningen skickade ett argt brev till Akelius. I brevet finns en lång lista med brister som rör ombyggnaden och förvaltningen av Akelius 484 lägenheter i Åby, Västerhaninge. I brevet hotade Hyresgästföreningen med att ansöka om tvångsförvaltning av fastigheterna om inte bolaget rättade till felen.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hyresgästföreningens kritik handlade om att det låg bråte och farliga föremål i bostadsområdet. i några fall hittades djupa brunnar där brunnslocken var lätta att ta bort.

Annons

Efter det har Akelius svarat att de rättat till vissa brister. Hyresgästföreningen och Akelius har också träffats och besiktat område och beslutat att samarbeta bättre för att se till att eventuella bristser rättas till. 

Mikael Rånes, chef på Akelius, vill inte kommentera kritiken men skriver i ett mejl ”Nej, avstår kommentar och för mycket hellre en positiv dialog med berörda personer från Hyresgästföreningen”.

Annons
Läs ocksåHär har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt”Hyreshus i Överum.
Läs också Akelius lägenheter hyrdes ut till ockerhyror – hyresgäster kräver tillbaka 230 000 Roger Akelius stiftelse stöttar Ukraina: ”Jag är glad för alla miljoner jag blir av med” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar De vill sätta stopp för 650 nya lägenheter: "Folk är förbannade"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.